Ordin privind prohibiţia

De Simona Albinaru
Prohibiţie la păstrăv
Prohibiţie la păstrăv
Conform ordinului 83/11.02.2014 care a intrat în vigoare la data de 17 februarie pentru acest an prohibiţia generală este de 60 de zile, în perioada 1 aprilie-30 mai inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat pe o durată de 45 de zile, în perioada 1 aprilie-15 mai inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin.

„Astfel, păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu şi păstrăvul fântanel nu poate fi pescuit de la data intrării în vigoare a ordinului până la data de 30 aprilie inclusiv şi din 15 septembrie până la 31 decembrie, ştiuca până la data de 25 martie inclusiv. Celelalte specii de peşti în perioada 1 aprilie -30 mai inclusiv”, a precizat Sorin Bronţ, reprezentantul AJVPS Bihor.

Lămuriri

Ordinul 83/2014 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2014 aduce în premieră o nouă formulare la Art.5 alin.1 referitor la perioadele specifice de prohibiţie pentru anumite specii de peşti printre care şi ştiuca. Astfel formularea „Fără a aduce atingere prevederilor art. 1” a dat ceva batai de cap autorităţilor astfel încât ARBDD a emis acum câteva zile un nou comunicat referitor la perioada de prohibiţie pentru ştiucă în Delta Dunării. „Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării informează că prin Ordinul 83/2014se interzice pescuitul comercial, recreativ-sportiv şi familial al speciilor de peşti şi al altor vieţuitoare acvatice, după cum urmează: ştiuca, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la 15 martie inclusiv în perimetrul RBDD. Sturionii, tot timpul anului, cu excepţia pescuitului în scop ştiinţific şi a pescuitului reproducătorilor de sturioni în stare vie pentru programele de populare a Dunării şi dezvoltare a acvaculturii de sturioni. În apele Mării Negre se interzic: prin excepţie de la prevederile Art.1 alin.1, pescuitul specializat al rechinului cu traul, ohane şi paragate, precum şi capturarea, deţinerea şi comercializarea acestuia, de la data intrării în vigoare a prezentului ordin până la 30 aprilie inclusiv şi în perioada 15 octombrie -30 noiembrie inclusiv, reţinerea la bord a femelelor de rechin gestante, tot timpul anului, pescuitul sturionilor, tot timpul anului, cu excepţia pescuitului în scop ştiinţific şi a pescuitului reproducătorilor în stare vie pentru programele de populare de susţinere a Dunării şi dezvoltare a acvaculturii de sturioni şi pescuitul delfinilor, tot timpul anului, menţinându-se obligativitatea raportării capturilor accidentale de delfini inclusiv din ZEE.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !