Ordine de plată completate corect

Ordinul de Plata pentru Trezoreria statului (OPT) poate fi utilizat de catre contribuabili, pentru declararea obligatiilor de plata la bugetul general consolidat în conditiile prevazute de OMF nr. 1.521/2005.

Potrivit legii, institutia initiatoare (banca, trezorerie) raspunde de preluarea informatiilor preluate de pe OPT în format electronic, în conformitate cu exemplarul nr. 1 depus de catre platitor. Finantele bihorene avertizeaza ca din cauza necompletarii sau completarii eronate a câmpului – „numarul de evidenta a platii”, element esential în descarcarea corecta a obligatiilor fiscale de catre organul fiscal – se pot produce daune contribuabililor (amenzi pentru nedeclararea obligatiilor fiscale, majorari sau penalitati).

„Pentru a se realiza o descarcare corecta a obligatiilor fiscale achitate, rugam contribuabilii sa completeze ordinul de plata cu toate elementele prevazute de formular, iar societatile bancare sa preia în totalitate datele înscrise în ordinul de plata de catre contribuabil”, a precizat Liviu Iancu, trezorierul-sef al Finantelor bihorene.

Dan Birta
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !