Ordonanta 50/2010 pe ultima suta de metri

4Comentarii
Ordonanta 50/2010 pe ultima suta de metri
Clienţii au aglomerat ieri ghişeele băncilor pentru a semna actele adiţionale la contracte.

Pe ultima sută de metri, bancile încearcă să-i ducă pe clienti cu zăhărelul pentru a trece perioada până la care aceştia pot să semneze actele adiţionale la credite în conformitate cu Ordonanţa 50 din 2010. După depăşirea termenului limită, 17 septembrie, nesemnarea actului adiţional se consideră acceptare tacită.

Aglomeraţie la Volksbank

Zeci de orădeni s-au postat vineri la rând la intrarea Sucursalei Volksbank Oradea din Centrul Civic pentru a-şi vedea şi semna actele adiţionale la contractele de credit. Mulţi dintre oameni au aflat din ziar, de la TV sau de pe internet că trebuie să se prezinte la bănci, pentru a semna actele adiţionale în conformitate cu Ordonanţa 50 din 2010. Băncile au fost obligate să le trimită notificări. „Nu am primit nici o notificare, am venit din proprie iniţiativă să văd modificările”, ne-a declarat un orădean care sta la coadă aşteptându-şi rândul să intre în bancă.

„Eu am primit notificare pe altă adresă, deşi am transmis băncii adresa unde am domiciul actual”, a precizat Monica Şumălan, una dintre clientele Volksbank.

Directoarea Sucursalei Volksbank Oradea din Piaţa Independenţei, Mariana Surducan, a declarat că nu este în măsură să dea nici o informaţie pentru presă, dându-ne datele de contact de la un director de marketing din Bucureşti, care, cum era de aşteptat, nu răspunde la telefon. „Vom avea program cu clienţii şi sâmbătă, până la ora 13:00, pentru semnarea actelor adiţionale”, ne-a informat totuşi, directoarea Volksbank.

Ordonanţa 50 din 2010 transpune în legislaţia naţională prevederile Directivei 48/2008 privind contractele de credit pentru consumatori. Ea se aplică din 21 iunie pentru creditele noi şi la 90 de zile de la intrarea în vigoare pentru cele vechi. Conform actului normativ, dispare comisionul de risc, iar comisionul de rambursare anticipată pentru creditele cu dobândă variabilă se elimină, iar cel pentru creditele cu dobândă fixă nu poate fi mai mare de 1%.  

JB – D.B.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor