Ore puţine, materie puţină

1Comentariu
Ore puţine, materie puţină
ORADEA - Ministerul Sănătăţii recomandă reducerea numărului de ore de studiu în şcolile din România la maxim patru în ciclul primar, cinci la gimnaziu, iar la liceu cinci sau şase pe zi.

Se mai vrea că elevii să nu mai urmeze două ore consecutive la aceeaşi disciplină şi sănu susţină lucrări de control în zile consecutive.

„Din punct de vedere metodic este chiar recomandată susţinerea a două ore consecutive la aceeaşi materie. Eu ca profesor de matematică programam două ore consecutive la clasele care aveau patru-cinci ore pe săptămână pentru ca toţi elevii să înteleagă mai bine”, susţine Ioan Şereş, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Acesta ne-a mai informat că modificările privind reducerea numărului de ore nu pot fi aplicate fără o revizuire completă a curriculei şi o reducere a volumului materiei şi al normelor didactice.

Recomandări existente

Conform reprezentanţilor IŞJ Bihor Ministerul Sănătăţii face recomandări în fiecare an pe baza curriculei şi a materiilor studiate de elevii din cele trei cicluri de învăţământ preuniversitar. Printre cele mai importante recomandări în vigoare se număr păstrarea numărului de ore la ciclul primar la maxim 20 de ore pe săptămână, recomandarea ca lucrările de control să nu fie susţinute în zile consecutive şi tezel să fi susţinute după un calendar care să prevadă maxim două teze într-o săptămână.

Referitor la reducerea numărului de ore la liceu şeful IŞJ Bihor o consideră binevenită, dar că nu poate fi realizată decât cu o revizuire a volumului de materie de studiat. „În principiu reducerea orelor este binevenită, dar acum este imposibilă pentru anul şcolar ce urmează. Ar fi recomandabilă reducerea număprului de ore la clasele de liceu cu profil tehnic care ajung şi la şapte ore pe zi”, susţine Şereş.

Ministerul Sănătăţii vrea reducerea numărului de ore pentru toţi elevii cu începere din anul şcolar 2009- 2010.
Valentin Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor