Oricine poate deveni antreprenor

1Comentariu
Oricine poate deveni antreprenor
Au demonstrat-o fraţii Florin şi Gabriel Pleşca, fondatorii ICELANDIA, prima fabrică de gheață preambalată din Romănia.

Se poate spune că cei doi orădeni au dovedit că se pot face bani din orice, chiar şi din apă chioară. Important este să ai idei, să acţionezi şi să nu renunți, orice ar fi.

Cei doi sunt co-fondatori ai Asociaţiei Europene a Producătorilor de Gheaţă (European Packaged Ice Association – EPIA), Florin fiind, la acea dată (2005), membru în boardul asociaţiei.

Punct final ICELANDIA, după 16 ani, când au predat ștafeta, au vândut afacerea.

Celor doi le trebuia ceva nou, o nouă provocare. Şi aşa a apărut RE/MAX, franciza lider mondial în imobiliare. În noua afacere l-au cooptat şi pe fostul director de logistică de la Icelandia, Samuel Mihuţa.

„Principalul motiv pentru care am ales modelul acesta de afacere este că-i o franciză, unde primeşti un brand de notorietate, primeşti sisteme, procese, expertize. Nu mai trebuie să aştepţi 20 de ani ca să devii un nume pe piaţă”, este de părere Florin.

„Viziunea academiei RE/MAX este să schimbăm imaginea consultantului imobiliar în România”, spune Gabriel.

Dragă cititorule,

Te gândești de mai mult timp cum să faci trecerea de la un job cu salariu fix la un venit pe măsura eforturilor tale?

Ce spui de reorientarea către viața de consultant imobiliar?

Pe lângă faptul că debutul e similar cu deschiderea propriei afaceri, rolul de consultant imobiliar vine la pachet cu o mulțime de avantaje.
remax3

Debutul nu e atât de dificil pe cât pare

Cu un program de educare în acest domeniu, cu mentorii potriviți și sistemele de lucru eficiente, începutul va fi mai ușor. Dacă acumulezi rapid cunoștințe și îți dorești să înveți diferite tehnici, vei porni cu dreptul în domeniu.

Motive ca să devii consultant imobiiar. Iată doar câteva dintre cel mai des amintite de către cei care activează deja în domeniu.

Ești propriul tău șef – Ca consultant imobiliar ai un nivel ridicat de independență, ceea ce înseamnă că îți stabilești singur modul și programul de lucru, baza de clienți, segmentul în care dorești să lucrezi și modul în care te promovezi.

Afacerea ta crește odată cu tine – Nu există limite pentru evoluția a ta în acest business. Pachetul care aduce rezultate incredibile este atitudinea pozitivă, dorința de muncă și etică în activitatea de zi cu zi, la care se adaugă și un plan de marketing eficient.

Colaborezi pentru maximizarea rezultatelor – Deși ai putea crede ca agenții imobiliari sunt în competiție unul față de celălalt, de multe ori aceștia colaborează pentru a obține maximum de avantaje și beneficii, mai ales când e vorba de o tranzacție mare.

Crești afacerea cât vrei de mult – Ca și consultant, venitul tău e controlat, în mare parte, de timpul pe care îl investești. Pe măsură ce devii mai experimentat poți să ai un asistent sau chiar să te gândești serios la deschiderea propriei agenții imobiliare.

Îți faci programul așa cum vrei – Toată lumea visează la acest avantaj! Dacă nu ești deloc o persoană matinală, nu va mai fi nevoie să te trezești cu noaptea-n cap decât în cazuri excepționale. Îți stabilești singur ritmul fiecărei zi și jonglezi cu sarcinile în așa fel încât te poți bucura în egală măsură de orele de muncă, dar și de pasiunile din timpul liber.

Înveți mereu ceva nou – În imobiliare, învățarea nu se termină niciodată, ceea ce e perfect pentru un om căruia nu-i place rutina, plafonarea. Mereu trebuie să fii la curent cu noile trenduri, tehnologii și orice detaliu care îți poate influența modul în care decurge o tranzacție.

remax1

Nici o zi nu seamană cu cealaltă – Da, chiar dacă există și sarcini repetitive, fiecare zi vine cu o nouă combinație a activităților pe care le face un consultant imobiliar – noi oameni, noi proprietăți, noi obstacole de depășit.

Cunoști oameni noi și afli poveștile lor – Prin natura job-ului vei întâlni o mulțime de persoane noi, uneori chiar cu povești fascinante din care vei avea multe de învățat. Cine știe, poate o parte dintre clienți îți vor deveni chiar prieteni, nu doar ambasadori ai serviciilor pe care le oferi.

Ai șansa de a ajuta oamenii – Unul dintre factorii care susțin motivația unui consultant imobiliari este faptul că, după ore de vizionări, căutări, telefoane și mail-uri trimise, decizii și schimbări în procesul către tranzacția finală, se va simți împlinit prin faptul că a ajutat oamenii din jurul lui și a contribuit într-un fel la fericirea acestora.

Îți dezvolți creativitatea – Creativitatea nu este un atu doar pentru cei care au meserii. Îți vei dezvolta creativitatea deoarece va trebui să alegi pozele cele mai potrivite, să descrii proprietățile într-un mod cât mai clar și convingător, poate chiar să ai un blog, toate făcând apel la abilitățile tale creative.

Înveți să lucrezi cu personalități diferite – Nu ai cum să te plictisești la un astfel de job, mai ales că mereu vei întâlni oameni personalități diferite și vei învăța să gestionezi relații până și cu cele mai dificile persoane, ceea ce e în avantajul tău nu doar la job, ci și în viața personală.

Participi la conferințe în imobiliare – Conferințele din imobiliare sunt un mod de a acumula rapid foarte multe informații utile de la experți în domeniu, de a pleca cu multe idei pentru propria afacere, de a cunoaște colegi de breaslă. În plus, agenții imobiliari știu să se distreze, iar lucrul acesta se vede la fiecare eveniment.

Realizezi un plan pentru pensionare – Câștigurile din imobiliare îți pot aduce suficiente venituri încât să nici nu te gândești la pensia de stat, însă e cât se poate de normal să îți planifici de pe acum anii din vremea pensiei gândindu-te cum ai putea să valorifici și să vinzi agenția pe care o vei dezvolta în câțiva ani.

Piața imobiliară nu moare niciodată – Chiar dacă domeniul imobiliar are suișuri și coborâșuri, nu e o piață care va dispărea cu totul. Chiar dacă nu vei vinde la fel de multe ca în perioada în care piața era

în creștere, nu înseamnă că ocaziile vor dispărea cu totul. Chiar și într-o economie precară, agenții imobiliari au metodele necesare pentru a vinde proprietăți cumpărătorilor calificați.

Acestea au fost motivele pe care noi le-am identificat în rândul agenților care spun cu mâna pe inimă că sunt extrem de fericiți de viața lor profesională și de alegerea făcută. Dacă ți se pare că ar mai merita să adăugăm noi motive în lista noastră, suntem chiar curioși să aflăm ce te-a motivat pe tine să devii și să rămâi în imobiliare.

Alătură-te și tu liderilor mondiali in imobiliare

Mulțumesc,

Mai multe detalii pe https://www.facebook.com/REMAX-Joy-478174009040299/

Advertorial! Hb: 347111Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor