Orlando Balas: o competitie cinica

Orlando Balas
Orlando Balas
Orlando Balaş, lector universitar, coordonator al programelor de educaţie ecologică ale Academiei Civice Bihor:

„Ideea însăşi a organizării unei astfel de competiţii în România e o dovadă de mare cinism. Firma organizatoare şi-a făcut imagine “verde”, iar ministrul «Mediului», care sprijină exploatarea cu cianuri a aurului de la Roşia Montană şi microhidrocentralele care distrug rîurile României, a dat colegilor săi de partid şi partenerilor acestora de guvernare locală un aşa-zis premiu pe care îl vor folosi în campania electorală. Premiul în sine e o palmă dată orădenilor, care trăiesc într-un oraş foarte poluat şi nesănătos, în care are loc un adevărat masacru al arborilor.

Poate că Oradea e mai puţin poluată decât Clujul sau Bucureştiul, dar tendinţa e de uniformizare în rău a „clasamentului“. De dragul aşa-zisei „modernizări”, se distruge peste tot în ţară foarte mult spaţiu verde. E lăudabil că în Oradea se şi plantează anual sute sau mii de puieţi, dar aceştia nu compensează nici pe departe pierderea a mii de arbori maturi, care au un rol foarte important în purificarea aerului. Faptul că Oradea ar fi cel mai „verde” dintre oraşele gri din România, pentru că aşa zis un ministru al mediului care nu îşi face datoria de a proteja natura (şi care e coleg de partid cu ucigaşii pădurilor noastre), nu mă încălzeşte prea mult.”

Oradea, verde „de Paris”

Valentin Leucuta acuza gandire „ieftina”

Paul Iacobas: sa onoram titlul de acum inainte

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !