Orser în faliment

2Comentarii
ORADEA – Curtea de Apel Suceava a decis deschiderea procedurii de faliment faţă de Orser Oradea. Ca urmare, contractul de privatizare al Orsers Oradea, este reziliat din oficiu, iar muncitorii care au fost disponibilizaţi vor putea beneficia de indemnizaţie de şomaj.

Falimentul a fost cerut de Electrocentrale Oradea, ca urmare a datoriilor pe care le avea Orser. Liderul de sindicat al muncitorilor de la Orser, Vasile Morar, a declarat că nu au fost informaţi oficial însă există pe site-ul Curţii de Apel Suceava sentinţa dată de instanţă.

Decizia Curţii de Apel Suceava „respinge contestaţia debitoarei SC Orser SA Oradea şi admite cererea formulată de creditoarea SC Electrocentrale Oradea, şi în consecinţă, deschide procedura falimentului faţă de debitoarea SC Orser Oradea”. Totodată curtea a decis  să trimită cauza judecătorului sindic din cadrul Tribunalului Comercial Argeş, pentru continuarea procedurii. Decizia Curţii de Apel Suceava este definitivă şi irevocabilă.

Contractul de privatizare a fost prin urmare reziliat, întrucât în contractul este specificat faptul că acesta se reliziază din oficiu în momentul în care societatea intră în procedură de faliment.

În momentul în care sentinţa va fi comunicată Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, foşti angajaţi ai serelor orădene aflaţi acum în postura de şomeri neindemnizaţi vor beneficia de indemnizaţia de şomaj. „Când o să intrăm în posesia deciziei Curţii de Apel Suceava o să putem să răspundem la întrebările foştilor angajaţi ai Orser. Atunci vom putea spune când şi în ce condiţii vor beneficia de indemnizaţia de şomaj”, a declarat Dorel Drăghici, directorul executiv adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor.

Foşti angajaţi ai Orser se judecă cu societatea pentru salariile compensatorii şi primele de vacanţă pe trei ani. Sindicaliştii de la Orsers declarat, la sfârşitul anului trecut, că datoriile societăţii se ridică la circa 163 de miliarde de lei către bugetul de stat, peste 50 de miliarde către Electrocentrale şi alte zeci de miliarde către furnizări şi muncitori.

 

Georgiana Anghel2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor