Orza şi Dugulescu cer renumararea voturilor

De B.A.M.
Reactualizat la:
Adrian Orza si Marius Cristinel Dugulescu
Adrian Orza si Marius Cristinel Dugulescu
Fostul viceprimar PNŢCD Adrian Orza, care a candidat la alegerile parlamentare sub sigla ARD cere renumărarea voturilor din Colegiul 3 Deputaţi Timişoara. Acelaşi lucru îl cere şi Marius Cristinel Dugulescu. Ei nu speră că o pot depăşi pe Maria Grapini, care a obţinut aproape 12.500 de voturi în acel colegiu, ci pe colegii lor de alianţă şi partid care au intrat în Parlament în urma redistribuirii voturilor.

Cornel Sămărtinean, care a candidat din partea ARD în Colegiul 1 Deputaţi Timişoara, a obţinut 63 de voturi în plus faţă de Adrian Orza şi, deoarece era cel mai bine clasat candidat ARD din Timiş la Camera Deputaţilor, a obţinut în urma redistribuirii un post de deputat.

Marţi seara, după aflarea rezultatelor finale, colegii de partid ai lui Adrian Orza au cerut Biroului Electoral Judeţean Timiş renumărarea voturilor, în speranţa că ţărănistul va reuşi să îl depăşească pe Sămărtinean.

“Am cerut renumărarea voturilor pentru că planează nişte suspiciuni pe colegiul 3. În primul rând am avut reprezentanţi doar în jumătate din secţiile de votare. Iniţial era vorba că vor fi membri PNŢCD în fiecare secţie, dar la final au fost doar în jumătate. În paralel, există şi o diferenţă foarte mică între mine şi cel care a intrat în Parlament. Ştiind că în trecut s-au mai pus voturi în conturile altor candidaţi am zis că e mai bine să eliminăm orice suspiciune. Diferenţa e foarte fragilă, dar nu doresc ca această cerere să fie un afront la adresa celui care a intrat în Parlament. Eu vreau să am speranţe (că se va întoarce rezultatul – n.r.) ca să nu mai existe dubii”, a declarat, extrem de diplomat, Adrian Orza.

Şi Marius Cristinel Dugulescu se află la doar 261 de voturi chiar de preşedintele PP-DD Timiş, Adrian Diaconu, care a intrat în Parlament în urma redistribuirii voturilor. Prin cererea sa el arată că speră să ia locul în Parlament şefului său de partid pe linie directă.

Ambele cereri vor fi analizate de Biroul Electoral Central, care va hotărî dacă există temei pentru ca acestea să fie renumărate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !