„Oscaruri” decernate în glumă

1Comentariu
ORADEA – Marţi seara, municipalitatea oradeană a gâdilat orgoliul a 14 orădeni, făcându-i excelenţii anului 2007. Decernarea Premiilor de Excelenţă din acest an a fost la fel de seacă ca şi în anii anteriori, poate chiar mai seacă.

O parte din ceea ce se cheamă lumea bună a urbei a dat însă impresia că ia în serios evenimentul, a îmbrăcat haina de sărbătoare şi şi-a făcut prezenţa la Filarmonică înainte de ora 19:00, pentru a fi sigură că-şi găseşte un loc în sala. Bine gândit, însă din acest punct de vedere nu ar fi trebuit să-şi facă probleme, deoarece locuri libere au rămas berechet…

Mondenitatea a început fără o întârziere mai mare decât sfertul academic. Maestrul de ceremonii a fost actorul Daniel Vulcu. Elegant, gelat şi ca întotdeauna cu simţul umorului la el, actorul şi-a preluat atribuţiile de prezentator, în timp ce un june din sală punea la îndoială calităţile estetice ale actorului, adică dacă şi-a asortat bine cravata la costum… Şi primarul Mihai Groza a fost uşor criticat de un alt june, care ar fi fost mult mai mulţumit dacă acesta şi-ar fi încheiat sacoul atunci când a urcat pe scenă.

Telefonul sună, sună…

Decernarea premiilor nu putea fi lipsită de momente inedite. Un asemenea moment a fost prezenţa pe scenă a câştigătorului secţiunii Acte de curaj şi devotament în slujba comunităţii. Tânărul a fost răsplătit pentru curajul şi devotamentul de care a dat dovadă, salvând doi copii de la înec. Postura sa de om de rând, fără vreo tangenţă cu lumea celor obişnuiţi să stea sub lumina reflectoarelor, l-a dat de gol. Vizibil emoţionat, laureatul nu a reuşit să spună decât „mă scuzaţi… Am emoţii…”. Ca şi cum emoţiile n-ar fi fost destule, curajosului i-a sunat mobilul exact în momentul în care încerca să-şi descătuşeze limba în faţa microfonului. Deloc interesaţi că prietenul lor se află într-un moment special, amicii l-au sunat să meargă la un fotbal…

Vulcu, domniţele şi taxa

Glumiţele lui Vulcu au mai reuşit să întrerupă momentele de plictis date de discursurile unora. Florian Chelu cu fiica sa Alexandrina, alături de Mircea Covaci şi un trubadur pe nume David Bryan au avut menirea de a încânta timpanul invitaţilor. Probabil că au şi reuşit, dacă e să ne luăm după spusele actorului Vulcu. „Îi punem să cânte pe scenă şi nu în metrou…”. Glumiţele sărate ale maestrului de ceremonii au curs gârlă. Cu siguranţă cea mai gustată a fost aceea în care Vulcu, fan împătimit al fustelor, după cum spun gurile rele, a comparat domniţele cu taxa de înmatriculare: „Cum o iei aşa plăteşti…”, e convins Vulcu.

Ion Simuţ, cel care a fost ales omul anului 2007 a încheiat evenimentul cu o consolare pentru ceilalţi candidaţi la trofeu. „(…) În această seară au fost premiaţi cei mai buni, care n-ai zice că sunt proşti”, a conchis Omul Anului.

Ioana Iuhas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor