Otilia Bădescu vrea şefia FRTM

Otilia Bădescu vrea şefia FRTM
Timp de doua zile, sportiva Otilia Badescu a fost în judetul Bihor pentru a inspecta salile unde îsi desfasoara activitatea cluburile de tenis de masa. Motivul acestei vizite îl constituie faptul ca Otilia si-a anuntat candidatura la functia de presedinte al Federatiei Române de tenis de masa.

„Situatia este critica la majoritatea cluburilor pe la care am fost. Sunt dezolata de ce am vazut. Nu se poate ca în mileniul III sa joci pe mese improvizate, filee rupte, mingi sparte si la dimensiuni neregulamentare. E greu în aceste conditii sa-i atragem pe copii spre acest sport”, spune Badescu. Sportiva spune ca FRTM, condusa de Cristinel Romanescu, nu sprijina cu nimic aceste cluburi mici. „Daca voi deveni presedinte, voi dota salile si cluburile cu mese, mingi, filee si tot ceea ce este necesar”, este mesajul electoral al Otiliei.


Dorinta de schimbare


O alta dorinta este spargerea monopolului de care beneficiaza orasul Buzau, unde se organizeaza cele mai multe competitii sub egida FRTM. „Sunt organizate acolo pentru ca acutalul presedinte are acolo un hotel. Intentionez sa organizez competitii în toate orasele tarii, pentru ca numai astfel putem dezvolta acest sport”, spune cunoscuta sportiva, care mizeaza pe sprijinul cluburilor mici care nu au beneficiat de nici un sprijin din partea FRTM. Printre acestea se numara si Iris Team Oradea, condus de Varga Arpad, sustinator declarat al Otiliei. „FRTM nu ne-a ajutat cu nimic. Nici macar o felicitare simbolica de Anul Nou nu ne-a trimis. Îsi aduc aminte de noi doar în momentul când colecteaza taxele”, spune Varga.


Directorul DSJ Bihor, Ionel Bungau, a promis ca va sprijini organizarea a cât mai multor competitii de tenis de masa, anuntându-si sustinerea pentru Otilia Badescu.
Bungau este nedumerit cum un presedinte de federatie îsi permite sa le faca mofturoase si sa le puna „bete în roate” celor mai valoroase componente ale lotului national, Mihaela Steff si Otilia Badescu, care au fost excluse din nationala.


Alegerile pentru sefia FRTM vor avea loc la sfârsitul lunii noiembrie, la o data care nu a fost stabilita.

Teodor Biris