Otita dă iama în bihoreni

3Comentarii
Otita dă iama în bihoreni
Otita dă iama în bihoreni
O bălăceală în apa ştrandurilor se lasă de cele mai multe ori cu surprize dintre cele mai neplăcute. Cum perioada verii înseamnă implicit căldură mare şi zăpuşeală, răcoarea oferită de apa din bazin este o adevărată binefacere.

Pentru persoanele mai sensibile, plăcerea însă nu este de lungă durată. Şi asta din cauza apariţiei otitei, o boală ce este determinată în principal de apa murdară din ştranduri.

Cazuri multe

Potrivit afirmaţiilor dr. Emil Mărginean, şef Secţie ORL de la Staţionar II, în perioada verii cazurile de otită sunt foarte numeroase. „Pe urgenţe ne vin zilnic aproximativ 10-15 cazuri pe zi, dar la Policlinică avem şi mai multe cazuri. Atât copiii cât şi adulţii sunt la fel de afectaţi, dar formele cele mai grave se întâlnesc la bolnavii de diabet”, declară dr. Mărginean, care susţine că această boală apare din cauza apei murdare din bazine.

„Apa nu e dezinfectată aşa cum trebuie. Multă lume urinează în ea, alţii intră cu fel de fel de boli de piele, fără să li se facă nici un control la intrarea în bazin”, spune dr. Mărginean.

Simptome

Primele simptome sub care se manifestă otita sunt dureri puternice la nivelul urechii, scurgeri, scăderea auzului şi abcese. „Acesta este doar începutul. Boala poate degenera în adenopatie regională, forme mai complicate, dar numai otita medie poate da un grad de scădere a auzului”, adaugă dr. Mărginean.

Otita medie poate fi însă provocată şi de aerul prea rece al aparatelor de aer condiţionat. Pentru a nu ajunge însă în aceste situaţii, medicii recomandă populaţiei să nu intre cu capul în apa bazinelor şi mai ales să nu se scarpine în urechea infectată. La primele manifestări ale bolii să se prezinte de urgenţă la medicul specialist, pentru că numai acesta cunoaşte tratamentul optim împotriva bolii.

De la piscină…

„Am fost cu băiatul meu la o piscină particulară din oraş. După doar două zile, a început să aibă dureri puternice la ureche. Am mers la medic şi verdictul a fost otită. El a scăpat uşor, însă un văr de-al lui, care a fost la ştrand s-a îmbolnăvit tot de otită, însă acum stă cu perfuzii în spital”, ne-a spus Mihaela S., din Oradea.

Viorica Borz3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor