OTL, în licee şi şcoli profesionale

De Cristina Ghilea
2Comentarii
OTL, în licee şi şcoli profesionale
Angajaţii OTL vor ieşi de după ghişee pentru a duce cardurile direct beneficiarilor liceeni.

Cu ocazia ultimei şedinţe a deliberativului local de anul trecut, OTL şi-a mai trecut de plen un proiect pe care-l numeşte „pro-activ”. Cu scopul declarat de a creşte numărul celor care folosesc transportul în comun în rândul elevilor din licee şi şcoli profesionale, OTL le va distribui tuturor, gratuit, cardurile necesare pentru abonamente. Acum, deşi pentru această categorie de clienţi a OTL costul abonamentului este subvenţionat cu 50%, doar 42% dintre elevii de liceu orădeni au abonamente.

„La nivelul Municipiului Oradea, dintr-un număr de 10.903 elevi de liceu şi şcoli profesionale cu vârsta cuprinsă între 14 şi 21 de ani, doar 4.555 elevi sunt posesori de abonamente de transport”, se arată în raportul de specialitate.

Investiţie recuperată

Măsura propusă deliberativului local de conducerea OTL este ca operatorul „să iasă” de după ghişeele şi să se prezinte în clasele liceelor: „În vederea promovării transportului public şi folosirii acestiua de către elevi, societatea Oradea Transport Local doreşte să aibă o abordare pro-activă faţă de utilizatori, în sensul de a putea emite în mod gratuit cardurile pentru toţi elevii înscrişi în învăţământul liceal şi profesional acreditat în Oradea, cu deplasarea personalului societăţii la toate unităţile de învăţământ de tip liceal sau profesional pentru a scana documentele necesare şi a efectua poze beneficiarilor”, arată OTL SA, apreciind că descinderea operatorului de transport în mijlocul elevilor va duce la creşterea numărului de clienţi.

Costurile pentru emiterea cardurilor ar fi în jur de 11.000 lei, pentru aproximativ 5.500 de carduri. Acestea vor fi suportate de OTL, cu precizarea că „investiţia” ar urma să fie recuperată din primele 190 de abonamente lunare vândute în plus.

Consiliul local a aprobat proiectul propus de OTL, care mai conţine şi alte posibilităţi de colaborare cu şcolile: efectuarea schimbului de date în vederea emiterii gratuite a cardului dar şi identificarea altor funcţiuni pentru cardul OTL, de exemplu folosirea acestuia pentru monitorizarea accesului în şcoli.

Taguri: , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor