OTL-RA se transformă în SA

3Comentarii
OTL-RA se transformă în SA
Oradea Transport Local renunţă la statutul de regie şi devine societate pe acţiuni, pentru a-şi lărgi orizonturile.

Luni, aleşii locali au aprobat transformarea regiei locale de transport în comun – OTLRA – în societate comercială pe acţiuni. Şi în noua organizare juridică, municipalitatea orădeană va fi unicul acţionar la OTL. Conform spuselor directorului Csuzi Istvan, această reorganizare e cerută de lege pentru ca OTL să poată participa la licitaţii şi să aibă acces la fonduri europene. Csuzi e omul desemnat a se ocupa de toate procedurile de transformare a OTL din RA în SC-SA.

Ar vrea taxi-uri OTL

Consilierul local PDL, Vasile Petruţ, a salutat iniţiativa şi a cerut conducerii OTL să nu piardă din vedere dezvoltarea unui sistem integrat de transport în toată Zona Metropolitană Oradea (ZMO). „Azi e dezordine. Ne-ar trebui un transport metropolitan, eventual pe timp de noapte cu microbuze. Se poate realiza, cu mici investiţii”, a arătat Petruţ, care a propus conducerii OTL să-şi deschidă şi o linie de taximetrie. Petruţ crede că OTL ar trebui să le arate posesorilor de buline de azi, pe care i-a numit „nesimţiţi”, ce înseamnă serviciul de taximetrie. „S-ar putea lua în primă fază fie şi doar cinci Dacii, în leasing. Cel puţin să le arate acestor nesimţiţi care fac azi taximetrie – cu manele în maşini, staţionări în locuri nepermise şi care încalcă frecvent linia continuă – cum se poate face taximetrie. Dacă s-ar realiza acest lucru, eu aş fi un abonat al taxiurilor OTL!”, şi-a încheiat alesul pledoaria.

Csuzi l-a încredinţat pe Petruţ că are în vedere transportul în ZMO, însă despre taxi-uri n-a pomenit nimic. În schimb, directorul OTL a vorbit despre încheierea unor parteneriate cu anumite firme de transport, tocmai pentru ca OTL să se implice în organizarea transportului şi în comunele limitrofe.

C.C.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor