OTL scumpeste transportul in comun

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
47Comentarii
OTL scumpeste transportul in comun
Zgârceania executivului faţă de OTL se răsfrânge în scumpirea transportului, acuză opoziţia locală.

Consiliul local a aprobat joi, în şedinţa ordinară din această lună, scumpirea tarifelor la transportul local în comun. Maşina de vot a puterii locale a dat randamentul scontat de executiv şi în condiţiile voturilor „contra” ale opoziţiei locale. Cea mai mare scumpire a fost operată la biletele cu două călătorii, majorarea fiind de 25%!

Călătorul plăteşte!

„Suferă orădenii pentru că anul acesta, executivul a acordat OTL-ului o subvenţie cu aproximativ patru milioane mai mică decât necesarul. OTL caută acum să recupeze aceşti bani mărind tarifele”, a punctat Dorel Corcheş în plenul Consiliului local. PDL-istul găseşte exagerată majorarea biletelor de tramvai cu 25%: „25% nu se justifică. E adevărat că OTL nu a majorat preţul biletelor din 2011 şi pentru asta ar fi justificată o indexare cu valoarea inflaţiei, ceea ce este undeva la 10%”.

Un răspuns a primit de la managerul OTL SA, Csuzi Istvan, care i-a pus în vederea scumpirile la carburanţi şi la curent electric, precizând că „nu rata inflaţiei a generat această creştere de tarife”.

OTL prin SMS

Planul tarifar propus spre aprobarea consiliului local de OTL cuprinde şi un serviciu încă nefuncţional: biletul cu o călătorie sau abonamentul de o zi prin SMS. „Preţul trebuia aprobat chiar dacă serviciul nu este încă valabil. Procedura de achiziţie este în curs, sperăm să fie operaţional din iunie. Pentru OTL nu presupune costuri suplimentare, ci doar pentru client. O călătorie validată prin SMS va costa 3,5 lei plus costul SMS-ului”, spune managerul. 

Fact box

Noile tarife ale OTL SA:

Abonament unic – 70lei

Abonament săptămânal – 35 lei

Abonament nenominal – 160 lei

Legitimaţii de o zi – 13 lei

Bilet 2 călătorii – 5 lei

Bilet 1 călătorie automat – 3 lei

Bilet 1 călătorie de la şofer – 4 lei

Bilet SMS 1 călătorie – 3,5 lei

Abonament unic pe 3 luni – 195 lei

Abonament unic pe 12 luni – 780 lei

Bilet suprataxă – 50 lei

Bilet nevalidare -10 lei

Taguri: ,


47Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor