OTL se extinde în Zona Metropolitană

38Comentarii
OTL se extinde în Zona Metropolitană
Societatea orădeană de transport în comun are în plan să-şi ofere serviciile şi navetiştilor.

Strategia pe termen scurt a societăţii locale de transport în comun – Oradea Transport Local (OTL) include extinderea serviciilor în localităţile din Zona Metropolitana a Oradiei (ZMO). Asta s-ar putea înfăptui în condiţiile unui regulament metropolitan de transport cu prescripţii minimale privind exploatarea: dotarea vehiculului, confortul oferit, programul de transport adecvat sau facilităţile propuse.

Conducerea OTL SA consideră necesară o autoritate de transport metropolitan, ADI – Asociaţie de Dezvoltare Intracomunitară din care să facă parte primăriile din localităţile din ZMO, pe bază de voluntariat. ADI ar reglementa şi activitatea actualilor transportatori din afara Oradiei, care momentan oferă zilnic servicii pentru circa 20.000 de navetişti.

„ADI va organiza procedura de atribuire către o firmă specializată a activităţii de eliberare şi verificare a legitimaţiilor de călătorie, bilete sau abonamente, prin sistem de taxare şi evidenţa electronică on-line”, se arată în strategia OTL. Mai mult, conducerea societăţii ia în calcul şi extinderea liniilor sale de transport pentru a veni în întâmpinarea celor circa 20.000 de călători care fac zilnic naveta spre Oradea, spune directorul OTL, Csuzi Istvan.
„În prezent este discriminatoriu pentru această categorie de călători care aparţine oraşului care îşi petrec foarte mult timp în oraş, la şcoală, la facultate sau la locul de muncă, să călătorească în condiţii improprii şi să aştepte pe ploaie şi vânt în staţii clandestine, neamenajate”, consideră Csuzi.

„Am fost deja invitaţi de mai multe primării să preluăm traseele respective”, a mai spus Csuzi, cu precizarea că numai patru din 12 comune câte are ZMO nu agreează ideea unui sistem de transport integrat.

Cinci autogări

Cel puţin deocamdată, ca primă măsură de luat în ceea ce priveşte traficul în ZMO la limita Oradiei OTL susţine „conectarea transportului intrajudeţean cu transportul public urban prin înfiinţarea de staţii de transbordare”. O primă astfel de staţie ar fi o autogară în capăt la Nufărul. OTL SA ar prelua administrarea staţiilor intermediare şi va investi în infrastructura necesara amenajării acestora. Operatorii vor putea folosi staţiile intermediare contra cost, la un tarif ce se va stabili ulterior de Consiliul Local Oradea.

Cristina Ghilea

 

Taguri: ,


38Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor