OTL: Toată lumea face blatul

30Comentarii
OTL: Toată lumea face blatul
Curse de seară „fentate” de şoferi, călători blatişti şi amenzi date la negru. E tabloul OTL.

Este binecunoscut faptul că mulţi şoferi şi vatmani „fentează” ultimele curse cu câteva ore înainte de miezul nopţii, scurtându-şi astfel de la sine putere programul de lucru. În aceste condiţii, graficele afişate în staţii cu orele de sosire ale mijloacelor de transport îşi dovedesc inutilitatea. Astfel, acestea nu mai pot avea nici măcar un rol pur orientativ!
„Aşteptăm sesizări cu relatări concrete în ambele situaţii, din partea publicului călător orădean. Ar fi foarte important să colaboreze cu noi, întrucât în acest fel putem demara cercetări interne şi putem trece la sancţiuni, dacă vatmanii, şoferii sau controlorii se fac vinovaţi de astfel de gesturi. Am mai auzit nu o dată, la rândul nostru, de ani de zile despre situaţii de acest gen şi am dori o rezolvare cât mai rapidă”, susţine Krisztian Bogdan, purtătorul de cuvânt al regiei locale de transport în comun.
Bogdan recomandă călătorilor să nu accepte sub nici o formă amenzi fără chitanţe. Aeste amenzi la negru reprezintă o practică obişnuită la controlorii OTL, care îşi rotunjesc astfel veniturile…
Sesizările se pot depune direct la sediul instituţiei, de pe strada Atelierelor nr. 13 sau pot fi trimise prin e-mail, la adresa relatii.publice@otlra.ro. Mai mult sau mai puţin surprinzător, regia nu are în acest moment un departament de control al activităţii angajaţilor sau care să fie responsabil de supervizarea zilnică a activităţii de transport în comun în oraş.

Blatişti

După ce linia autobuzului 16 a fost mult timp ferită de controale, 13 controlori ai regiei de transport orădene, însoţiţi de patru poliţişti comunitari, au depistat săptămâna trecută numeroşi călători care făceau blatul pe strada Dragoş Vodă.
Linia 16 e cunoscută pentru numărul mare de călători blatişti. Iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate:
în decurs de trei ore, între orele 12 şi 15, echipa mixtă de control a depistat 76 (!) de persoane călătorind ilegal: o parte fără bilete, iar o altă parte cu abonamentele expirate. 32 dintre aceştia au plătit bilete de suprataxă, în valoare de 20 de lei, iar alţi 44 au primit procese verbale de contravenţie, plătind ulterior amenzile.
O parte dintre blatiştii prinşi au fost ţigani. Unul dintre aceştia a luat-o la sănătoasa, însă a fost recuperat rapid de unul dintre poliţiştii comunitari şi apoi dus alături de grupul din care făcea parte, la Poliţie. Potrivit surselor noastre, unii dintre cei verificaţi nu s-au abţinut de la comentarii în timpul controlului, relatând păţaniile lor cu echipajele de controlori ai OTL. Călătorii spun că atunci când sunt însoţiţi de poliţiştii comunitari, controlorii OTL taie chitanţe celor amendaţi cu „biletele de suprataxă”, iar când sunt singuri singurei de obicei „uită” să procedeze legal, băgându-şi banii în propriile buzunare!

Malina Pop



30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor