Ouăle din Bihor nu sunt contaminate cu insecticide

De Simona Drimbău
Reactualizat la:
Ouăle din Bihor nu sunt contaminate cu insecticide
Ca urmare a multiplelor cazuri de contaminare a ouălor cu insecticide depistate în mai multe ţări europene Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor a desfăşurat mai multe controale la fermele de găini din judeţ.

„Având în vedere concluziile și recomandările Comisiei Europene privind programul de monitorizare a unor substanțe biocide pentru care există suspiciunea utilizării în mod ilegal, au fost efectuate controale în scopul depistării remanenței în ouă și produsele din ouă destinate consumului uman, a unor substanțe biocide – fipronil, amitraz, cypermethrin, diazinon și thiamethoxam- destinate pentru dezinfecția spațiilor de producție, respectiv pentru combaterea dăunătorilor”, a precizat Remus Moţoc, directorul DSVSA Bihor.

În acest scop au fost efectuate în total un număr de 54 controale la 42 de ferme păsări, patru centre ambalare ouă, o unitate procesare ou lichid, două depozite produse medicale veterinare și cinci unități DDD. Inspectorii sanitari veterinari au recoltate 12 probe de ouă și produse din ouă. Acestea au fost expediate spre analiză la laboratorul național de referință din cadrul Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară București.

„În urma rezultatelor analizelor efectuate și transmise către DSVSA Bihor până la această dată, nu au fost semnalate indicii care să ducă la suspiciunea prezenței acestor substanțe în alimentele verificate în cadrul programului de monitorizare”, a punctat Remus Moţoc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !