Ouăle în vizorul medicilor sanitari veterinari

Ouăle în vizorul medicilor sanitari veterinari
Amenzi în valoare de 20.000 au fost aplicate comercianţilor de către DSVSA Bihor.

În această perioadă DSVSA Bihor şi-a concentrat activitatea pe acţiuni de prevenire a fenomenelor de fraudă cu produse alimentare specifice perioadei anterioare sărbătorilor pascale.

„Beneficiind de un sprijin important al instituţiilor judeţene subordonate Ministerului Administraţiilor şi Internelor, materializat atât în suport de personal, cât şi în mijloace logistice, am desfăşurat în perioada 12-13 martie ample acţiunide verificare a operatorilor economici din sectorul alimentar al judeţului Bihor, cu accent pe comercializarea ouălor şi a altor produse alimentare caracteristice acestei perioade”, a punctat Mircea Gelu Budău, directorul coordonator al DSVSA Bihor.

Verificări

Un accent deosebit în cadrul acestor acţiuni de control s-a acordat centrelor de colectare a ouălor şi depozitelor alimentare. Astfel, organele de control au verificat 27 de operatori economici fiind aplicate 17 sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea 13 au fost amenzi contravenţionale în valoare de peste 20.000 lei. De asemenea, au fost retrase de la consum produse alimentare în valoare de 500 lei, fiind emisă şi o ordonanţă de încetare a activităţii.

Printre cele mai des întâlnite abateri se numără supraîncărcarea spaţiilor de depozitare cu produse alimentare fără a se putea urmări trasabilitatea, nemarcarea ouălor cu datele prevăzute de legislaţia în vigoare, marcare frauduloasă a acestora, indicând o greutate mai mare a ouălor decât cea reală dar şi vânzarea de ouă direct din ferme fără supraveghere şi control sanitar veterinar. „Aceste acţiuni de supraveghere şi control a operatorilor de industrie alimentară vor continua până la sfârşitul lunii”, a precizat directorul DSVSA.

Medicii sanitari veterinari îi sfătuiesc pe bihoreni să acorde în această perioadă o atenţie deosebită la achiziţia oricărui produs alimentar şi în special a produselor specifice sărbătorilor pascale pentru a evita eventualele efecte nedorite.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !