Pacalit de reparatorul masinii de spalat

34Comentarii
Pacalit de reparatorul masinii de spalat
Mă numesc Topală Daniel şi locuiesc în Oradea. Sunt un vechi abonat al Jurnalului Bihorean şi de aceea am mai avut ocazia să apelez de-a lungul timpului, pentru a-mi rezolva diferite probleme, la serviciile oferite de diverse persoane (vânzări, cumpărări, prestări servicii chiar şi locuri de muncă vacante) prin intermediul publicităţii.

Numai că de data aceasta m-am lovit de o situaţie oarecum ieşită din comun şi pe care o redau tocmai pentru ca alţii să nu păţească la fel!

Iată cam ce s-a întâmplat: luni am apelat la un (aşa-zis) reparator de maşini de spălat, ce are de mult timp un anunţ publicat în ziar: „reparaţii maşini de spălat automate la adresa clientului. tel. 0745-785-***”. L-am sunat şi am convenit să vină pentru a vedea despre ce este vorba a doua zi. Precizez că maşina de spălat cu pricina nici nu era stricată, ci doar mi s-a părut că uneori face un zgomot când e încărcată cu rufe. Mi-a spus că deplasarea şi revizia maşinii costă 50 lei, ceea ce mi s-a părut rezonabil. Ei bine, după ce întoarce maşina pe toate feţele şi vede că nu e defectă dar că eu nu mă pricep la ea, se gândeşte că ar putea încerca să mă inducă în eroare. Îmi spune că zgomotul ar fi provocat de pompa de evacuare a apei (n-am avut niciodată probleme cu ea) şi că ar trebui înlocuită. Vine cu o alta pompă de la autoturismul lui, o montează şi spune că toata afacerea mă costă 370 lei. I-am plătit 360 lei (cât aveam la mine), urmând să-i mai dau 10 la sosirea soţiei de la serviciu. Mi-a spus câte în lună şi în stele, cum că ia aceste piese din import pe euro, etc, etc.

Necunoscător fiind şi de bună credinţă, i-am plătit.

După ce a venit soţia, am dat un search pe net să vedem cam cât costă piesa înlocuită. Aflu cu stupoare că valoarea ei e între 39 şi 70 lei, în functie de producător şi de magazin.

Un calcul simplu arată cam aşa: piesa – 70, manopera – max. 100, un total de maxim 170 lei. Repectivul, profitând de neştiinţa mea, cere cu 200 mai mult, adica 370! Nu e înşelăciune pe faţă?

Dând dovadă de o nesimţire crasă, dupa ceva timp mă sună pentru a mă întreba dacă a venit soţia şi pot să-i dau şi restul până la 370 (adică încă 10 lei). L-am întrebat cât costă piesa pe care

mi-a pus-o, la care a evitat să-mi răspundă, motivând că este în trafic! L-am sunat a doua zi (i-am trimis în prealabil un sms cerându-i fie să-mi inapoieze 200 lei, fie să vină să-şi ia înapoi piesa şi să-i plătesc doar manopera, fie să-mi emită o factură şi chitanţă, chiar un deviz pentru serviciile prestate, pentru a putea şi eu să mă dumiresc de ce a trebuit să plătesc atât de mult în plus!

Bineînţeles, a refuzat toate variantele. Când i-am spus că mă voi adresa politiei, mi-a aspus să nu îl enervez şi să stau liniştit! (…) Cei de la OJPC şi-au declinat competenţa în acest caz. Acest individ poate excroca în voie pe oricine îi solicită ajutorul şi e habarnist în ale maşinilor de

spălat (ca mine)? Nici o protecţie nu ne acoperă? Oare (mă întreb eu, aşa ca un necunoscător în ale problemei) nu ar trebui solicitate date suplimentare celor ce spun că presteaza fel de fel de servicii (măcaro autorizaţie sau altceva, cum că e calificat şi capabil în respectiva meserie)?

Poate voi rămâne pierdut de banii daţi pe apa sâmbetei unui ecsroc din Oradea, dar vreau să trag un semnal de alarmă potenţialelor viitoare victime! Sunt convins că şi alţii au păţit-o ca şi mine (cu

respectivul sau cu alţi asemenea «meşteri» din ziar)!

Cu stima, Daniel Topală, Oradea.

 34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor