Păcăliţi la casa de schimb valutar

1Comentariu
Păcăliţi la casa de schimb valutar
Mai mulţi clienţi ai unor case de schimb valutar din Ploieşti au plătit un curs valutar mult mai mare decât cel normal, din cauza informaţiilor prezentate pe panourile de la intrare.

Inspectorii OPC au declanşat o anchetă şi au descoperit că era vorba despre o înşelătorie.

Inspectorii au început controlul cu acele case de schimb care au fost reclamate de clienţii păcăliţi. În scurt timp, toate casele de schimb valutar din centrul Ploieştiului s-au închis, astfel încât inspectorii au găsit doar lacătul pe uşă. Aproape niciuna dintre casele de schimb verificate nu respecta noile reglementări în domeniu: o tranzacţie valutară nu se mai face înainte de a se semna un formular de acceptare, pe care sunt trecute, pe lângă alte date, suma tranzacţionată şi suma ce urmează să fie încasată.

Nici consumatorii nu îşi cunosc drepturile şi riscă oricând să fie păcăliţi. Atât patronii caselor de schimb valutar reclamate, cât şi cei care şi-au închis unităţile înainte de sosirea inspectorilor de la Protecţia Consumatorului vor fi sancţionaţi cu suma de 3.000 de lei.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor