Pacienţii sunt „în ceaţă”

1Comentariu
Pacienţii sunt „în ceaţă”
BIHOR – În urma unui sondaj realizat în judeţul Bihor pe un eşantion de 941 de persoane s-a ajuns la concluzia că 82,7% dintre cei intervievaţi nu ştiu care le sunt drepturile de asigurat garantate de sistemul actual de asigurări de sănătate.

În aceste condiţii, viceprimarul Biro Rozalia a ajuns la concluzia că este nevoie de o amplă campanie de informare demarată de medicii de familie, Casa de Asigurări de Sănătate, Autoritatea de Sănătate Publică şi cei din administraţia judeţeană.
„Va trebui să atragem aceste autorităţi într-o campanie prin care să le prezentăm clar asiguraţilor drepturile de care beneficiază”, a declarat Biro.

Ruralii, mai conservatori
Sondajul, realizat în 25 de comune şi oraşe din judeţ, a mai cuprins şi întrebări legate de cât de mulţumiţi sunt pacienţii de relaţia cu medicul lor de familie. Marea majoritate dintre ei au răspuns că au relaţii bune cu aceştia, iar cei nemulţumiţi au răspuns că nu cunosc mecanismul prin care să îşi schimbe medicul de familie. O altă concluzie îngrijorătoare a fost faptul că în zonele rurale, oamenii au încă mai multă încredere în vechiul sistem sanitar, axat pe dispensare, decât în sistemul bazat pe medici de familie.

Una dintre explicaţiile acestui fenomen ar fi că medicii de familie petrec mult prea puţin timp cu pacienţii de la sate, neavând o prezenţă permanentă aici. Concluzia viceprimarului Biro a fost următoarea: „Avem foarte mult de lucrat la informarea cetăţenilor şi la îmbunătăţirea serviciilor medicale din judeţ”.

Sergiu Briceag1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor