Padişul, deconservat de o hartă

De Cristian Horgoș
1Comentariu
Biserica Moţului „pune cruce” noii hărţi de protecţie Padişului
Biserica Moţului „pune cruce” noii hărţi de protecţie Padişului
CRSE a dezvăluit, încă din 2011, că topograful care a refăcut harta „de conservare” s-a ales cu un teren în Padiş.

În ianuarie 2011, responsabili ai Centrului Regional de Supraveghere Ecologică (CRSE) „Munţii Apuseni” au denunţat public demersurile imobiliare ale Companiei de Hoteluri şi Restaurante (CHR) Padiş.

Astfel, ecologiştii CRSE au prezentat jurnaliştilor o situaţie obţinută de la Oficiul de Cadastru Beiuş cu cele peste o sută de persoane fizice plus zece persoane juridice (inclusiv un off-shore din Cipru) la care a fost împărţit terenul de 85,7 hectare pentru care CHR Padiş trâmbiţa un proiect turistic cu pârtie de schi, hoteluri de lux etc.

Printre noii proprietari din Padiş se număra (începând din 2006) şi topograful orădean Calamar Francisc, cel care a întocmit o hartă ce a scos practic terenul CHR Padiş din zona de conservare specială. Aceasta în condiţiile în care Paul Iacobaş (CRSE) şi biologul Anna Marossy au încredinţat ziariştii că, în ideea unui „non-combat”, au fost şi ei întrebaţi de reprezentanţii CHR Padiş dacă nu vor terenuri în zonă…

A omis Biserica Moţului

Însă ecologiştii CRSE «Munţii Apuseni» au arătat că respectiva hartă a fost realizată inabil, venind în întâmpinarea intereselor CHR Padiş de a obţine drepturi de construcţie asupra terenului aflat în zonă de conservare specială.

Una dintre dovezi e că zona Biserica Moţului, care este rezervaţie conform legii, nu mai face parte din zona protejată potrivit hărţii întocmite de topograful Calamar.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor