Pădurea Craiului, la cel mai mare târg de turism al lumii

De Simona Drimbău
1Comentariu
Standul ţării noastre la Berlin
Standul ţării noastre la Berlin
Târgul de Turism de la Berlin a avut loc între 7 şi 11 martie 2018.

Cinci zile, trei dedicate afacerilor şi două rezervate publicului larg, 187 de ţări participante, peste 10.000 de expozanţi şi mai mult de 110.000 de vizitatori, acesta a fost, în date, cel mai mare târg de turism al lumii.

Alături de celelalte destinaţii ecoturistice ale României, Pădurea Craiului a fost şi ea reprezentată la acest important eveniment. Pentru prima dată în istoria Târgului de Turism de la Berlin, ecoturismul şi turismul responsabil au avut un sector dedicat în cadrul evenimentului şi, după cum spun organizatorii, iniţiativa s-a dovedit a fi un succes. Maramureşul, colinele Transilvaniei, Delta Dunării şi Pădurea Craiului sunt câteva dintre destinaţiile ecoturistice ale României care au reuşit să stârnească interesul vizitatorilor. „Au fost destul de mulţi cei care s-au interesat de posibilitatea de a face cicloturism în Pădurea Craiului. De asemenea, activităţile precum trekkingul, cu grade de dificultate mediu şi uşor, sau speoturismul, par să fie atractive pentru public”, explică Diana Popa, reprezentanta C.A.P.D.D. Bihor – unitatea de management al destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului la standul Eco România.

„Am încercat ca, prezentând activităţile noastre specifice – speoturism, cicloturism, trasee de aventură şi tururi culturale – să ne încadrăm în oferta mai largă şi, spun eu, reprezentativă pentru ţara noastră, expusă la Berlin de Asociaţia de Ecoturism din România”, a mai adăugat Paul Iacobaş, preşedintele C.A.P.D.D. Bihor.

Prezenţa singurei ecodestinaţii turistice din judeţul Bihor la Târgul de Turism de la Berlin a fost posibilă datorită proiectului „Consolidarea destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului”, proiect finanţat în cadrul Programului Green Entrepreneurship, o iniţiativă a Romanian-American Foundation şi a Fundaţiei pentru Parteneriat.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor