Păgubiţii Dacia continuă lupta

3Comentarii
Păgubiţii Dacia continuă lupta
ORADEA - Luni de zile sau poate chiar ani, au strâns bani pentru a-şi cumpăra o maşină. Dacia era la modă şi singura accesibilă pe vremea aceea.

Dar şi pentru asta trebuia aşteptat, uneori ani de zile. Dintr-odată totul s-a năruit. A venit Revoluţia şi… după trei ani au rămas şi fără bani şi fără maşină. Din 1992 se luptă păgubiţii Dacia să-şi recupereze banii. Victoria este mai aproape ca niciodată, dar oficialităţile se mişcă greu.

În primă fază, membrii Asociaţiei Păgubiţilor de Autoturisme din România (APAR) au obţinut actualizarea sumelor depuse cu indicele de inflaţie pentru depunătorii la CEC, cât şi actualizarea sumelor transferate de la CEC la BRD. Asta înseamnă circa 6.000 de euro.

În perioada care urmează BRD GSG SA şi APAR vor interveni la Ministerul Economiei şi Finanţelor pentru a stabili modul de calcul pentru actualizarea sumelor transferate de la CEC la BRD în aceleaşi condiţii stabilite pentru cei cu conturi active de la CEC, care nu au fost afectate până la aprobarea OUG 156/2007, pentru a nu genera discriminări.

Apropierea alegerilor generale îi fac pe membrii APAR să creadă că parlamentarii o vor lăsa mai moale, iar Camera Deputaţilor, care este for decizional, va amâna aprobarea ordonanţelor care reglementează plata despăgubirilor.

Lupta continuă

„Trebuie să continuăm lupta până la sfârşitul anului 2008 şi chiar şi în 2009, dacă va fi nevoie şi în 2009”, spune Teodor Şerban, şeful sucursalei Bihor APAR. „Acum este momentul crucial ca să ne facem simţită prezenţa în toate forurile statului de drept şi pe această bază să monitorizăm şi să impulsionăm dezbaterea în plen şi aprobarea legilor la Camera Deputaţilor”, este de părere Teodor Şerban.

În judeţul Bihor sunt peste 1.200 de persoane înscrise în asociaţie. Mai sunt şi alţi păgubiţi, dar aceştia nu sunt înscrişi. „Dacă vor să-şi primească sumele depuse actualizate, cei care nu sunt membrii trebuie să să se înscrie în asociaţie. Altfel, degeaba stau cu mâna întinsă aşteptând să primească ceva”, a declarat Teodor Şerban.

Acesta mai atrage atenţia membrilor asociaţiei să-şi plătească taxele şi cotizaţiile pentru că lupta nu s-a încheiat încă. „În caz că nu vom obţine ceea ce ni se cuvine în ţară, vom merge până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Doi dintre păgubiţii Dacia şi-au câştigat deja drepturile la CEDO, aşa că există precedent”, explică şeful APAR Bihor. Cei care doresc să ia legătura cu Teodor Şerban o pot face la tel. 0722/423.445.

Dan Birta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor