Painea neagra, in atentia CJPC

Pâinea, verificată
Pâinea, verificată
Amenzile aplicate în urma controlului se ridică la 100.000 lei.

Protectorii consumatorilor au desfăşurat de curând o acţiune de control cu privire la pâinea comercializată sub denumirea de „pâine neagră”. Controlul s-a desfăşurat la 22 de operatori economici, 19 producători şi distribuitori, şi trei magazine en detail. „S-a urmărit dacă denumirea sub care se vinde pâinea şi produsele de panificaţie este stabilită în concordanţă cu materia primă utilizată, respectiv, cu făina utilizată (utilizarea unui singur sortiment de făină, respectiv, neagră).

Această situaţie a fost regăsită la opt dintre producătorii verificaţi. „Aceşti producători numeau pâine neagră, pâinea la care utilizau un amestec de făină neagră, faină albă, tărâţe de grâu, etc, produs care trebuia numit pâine cu făină neagră”, a precizat Traian Bejan, comisarul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor.

Nereguli

Alte deficienţe constatate în timpul acţiunii de control au fost: utilizarea unui mijloc de măsură (cântar) care nu era verificat metrologic conform prevederilor legale. De asemenea, unii dintre cei verificaţi menţionau ingredientele în altă ordine decât cea descrescătoare a ponderii lor în produs, lipsa buletinelor de analiză pentru produsele fabricate. La comercianţii en detail PF, s-a constatat lipsa informaţiilor privind numele furnizorului de pâine, a denumirii exacte a sortimentului precum şi a preţului unitar şi a preţului raportat la unitatea de măsură. „Din cei 22 de operatori economici verificaţi, doar la unul nu au fost constatate abateri. Astfel, au fost întocmite 21 de procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate amenzi în valoare totală de105.000 lei” ,a concluzionat Traian Bejan.

S.Al.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !