Palatul Episcopiei Greco-Catolice Oradea gravat pe noile monede de 50 de bani

De Bihon.ro
7Comentarii
Palatul Episcopiei Greco-Catolice Oradea gravat pe noile monede de 50 de bani
© Foto: BNR
Banca Naţională a României (BNR) va pune în circulaţie, începând cu data de 27 august, monede noi de 50 de bani pe care va fi gravat și Palatul Episcopal Greco-Catolic.

Aversul monedelor din aur prezintă imagini ale primei vizite a regelui Ferdinand I şi a reginei Maria în Transilvania unită cu Ţara, respectiv la Oradea, în data de 23 mai 1919, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României şi anul de emisiune „2019”.

Punerea în circulație a monedelor, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Regele Ferdinand I Întregitorul, se va face cu ocazia efectuării plăților către instituțiile de credit/Trezoreria Statului.

În imaginile alese de BNR pentru noua monedă de 50 de bani se pot distinge clădiri din centrul Oradiei, inclusiv Palatul Episcopiei Greco Catolice.

Aversul monedei din alamă pentru colecționare prezintă imagini ale primei vizite a regelui Ferdinand I și a reginei Maria în Transilvania unită cu Țara, respectiv la Oradea, în data de 23 mai 1919, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României, anul de emisiune „2019” și litera „N” într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colecționare.

Aversul monedei din alamă pentru circulație prezintă imagini ale primei vizite a regelui Ferdinand I și a reginei Maria în Transilvania unită cu Țara, respectiv la Oradea, în data de 23 mai 1919, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României și anul de emisiune „2019”.

Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul regelui Ferdinand I și inscripțiile în arc de cerc ,,FERDINAND I” și ,,INTREGITORUL”.

Tirajele acestei emisiuni numismatice sunt de 500 de bucăţi pentru moneda din aur, 50.000 de bucăţi pentru moneda din alamă pentru colecţionare și 5.000.000 de bucăți pentru moneda din alamă pentru circulație.

Punerea în circulație a monedelor de circulație, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Regele Ferdinand I Întregitorul, se va face prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului.

Prețurile de achiziție sunt:

  • 9.340,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare;
  • 10,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecționare.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor