„Pâna anul viitor terminam”

„Pâna anul viitor terminam”
Subprefectul Traian Abrudan nu e multumit de ritmul în care se deruleaza procesul retrocedarilor funciare. Cu toate acestea, el crede ca în saptamânile viitoare numarul dosarelor ce vor parveni comisiei judetene de fond funciar în vederea validarii va spori.

„Nu sunt multumit de ritmul actual. Saptamânal vin douazeci de primarii la validare, asta însemnând ca avem de-a face cu 100 – 200 de dosare complete saptamânal. Ma astept însa ca saptamânile viitoare sa creasca numarul de dosare care ne vor parveni saptamânal. În mod normal, pâna anul viitor terminam de rezolvat cererile de retrocedare ce vizeaza terenuri de peste zece hectare”, declara Abrudan, care conduce comisia judeteana de fond funciar.

Cereri la greu

Potrivit ultimei situatii furnizate de catre Prefectura Bihor, cele mai multe cereri de retrocedare sunt înregistrate la Oradea: 1.388. Din acestea însa au fost solutionate de catre comisia locala de fond funciar doar 299 de cereri.

Oradea este lider si în ceea ce priveste cererile respinse de catre comisia locala, cu un numar de 285 de dosare. În schimb, comuna Vadu Crisului are cele mai multe cereri solutionate de catre comisia locala. Rosiori este în topul unitatilor administrativ-teritoriale în ceea ce priveste dosarele-beton, validate de catre comisia judeteana: 260.
Comuna Sinteu, unde locuiesc preponderent etnici slovaci, are suprafata cea mai mare de teren retrocedat validat: 1.540 de hectare.

Toata suprafata este agricola si toata a fost retrocedata pe vechile amplasamente. Suncuius este comuna cu cel mai mare numar de dosare nevalidate de comisia judeteana: 1.107. Aceste dosare nu au ajuns înca pe masa comisiei.

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !