Parada Toamnei la Şcoala Specială nr. 1

Parada Toamnei la Şcoala Specială nr. 1
Scoala Speciala nr. 1 din Oradea a organizat marti „Parada Toamnei”, actiune desfasurata în cadrul proiectului „Talente mici pe scena vietii”, finantat de Consiliul Local. Proiectul se desfasoara în parteneriat cu Liceul de Arta din Oradea, derulându-se pe parcursul a sase luni.

Spectacolul de marti, un omagiu adus anotimpului toamna, a fost realizat de elevii clasei a VII-a C, în cadrul caruia s-a remarcat eleva Horvath Iudit, interpretând cu multa maiestrie rolul Toamnei. Programul artistic a fost urmat de o parada a mastilor la care au participat 36 de elevi ai Scolii Speciale. La reusita acestei actiuni au contribuit si tinerii de la Liceul de Arta, sub îndrumarea doamnei profesoare Dragos Livia.

Tinerii artisti, viitori muzicieni si plasticieni, au lucrat împreuna cu elevii clasei a VII-a C ai Scolii Speciale în cadrul unor ateliere de creatie organizate saptamânal, realizând atât decorul specific anotimpului, cât si costumele si mastile personajelor din spectacol.

Continua în decembrie


Coordonatoarele Carmen Ilisie si Madalina Nedelcu au dorit sa sublinieze ca activitatile creative la care au participat împreuna copiii si tinerii de la cele doua scoli reusesc sa anuleze diferentele dintre acestia, oferind sansa stabilirii unor relatii de prietenie bazate pe încredere si sprijin reciproc.
Activitati de acest gen vor continua si în luna decembrie, urmând sa se finalizeze cu o expozitie de Craciun.

Denise Strete