Pârât la Comisia Europeană

BUCURESTI - Colegiul Farmaciştilor din România (CFR) va sesiza Comisia Europeană în legătură cu menţinerea de către autorităţi şi în 2008 a plafoanelor la farmacii.

Conducerea colegiului susţine că ţara noastră este singura din Uniunea Europeană care are acest sistem. Pacienţii vor avea astfel de ales fie între a se îmbulzi în primele zile la farmacie, fie a-şi plăti medicamentele din propriul buzunar. De asemenea, deşi fondul de medicamente creşte de la an la an, alocarea acestuia la farmacii rămâne netransparentă, după criterii şi interese care nu au legătură cu pacienţii şi nevoile acestora. Ca o replică la acuzaţiile CFR, ministrul Eugen Nicolăescu a replicat printr-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii: „subliniem faptul că în domeniul farmaceutic nu există o directivă europeană. Fiecare stat are dreptul să îşi stabilească propria politică în acest domeniu. Demersul CFR nu va avea niciun efect şi considerăm că decizia acestuia nu este altceva decât încă o presiune asupra Guvernului României”, se arată în comunicatul ministrului Nicolăescu.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase