Parc botanic pe Dealul Ciuperca

22Comentarii
Parc botanic pe Dealul Ciuperca
Executivul a obţinut votul consilierilor locali pentru lansarea temei de proiectare pentru lucrarea „Valorificarea rezervaţiei de zonă verde Dealul Ciuperca – Podgoria Varadinum”, în legătură cu demersul de transformare a Ştrandului Municipal în staţiunea de wellness Nymphaea Oradea.

Pentru elaboraea documentaţiei tehnico-edilitare s-a aprobat alocarea a 50.000 de lei de la bugetul local.

„Sunt acolo câteva elemente care ar putea fi valorificate. În subsol sunt formaţiuni calcaroase numite ooliţi, pe care vrem să le dezgropăm şi să le expunem pentru turisti. Mai mult, pe deal au fost cultivate în urmă cu 700 de ani specii de viţă de vie. De acolo numele de Podgoria Varadinum, propus pentru amenajare. Dealul are potenţial pentru turism verde, va fi amenajat ca parc botanic în contul unui proiect mai mare”, spune Marcel Boloş, directorul Direcţiei Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primărie.

„Dealul Ciuperca este un simbol al Municipiului Oradea şi se doreşte a fi amenajat într-o continuare a proiectului turistic şi de agrement Complexul Wellness Termal Nymphaea şi un punct de atracţie major al staţiunii turistice Crisius”, se arată în raportul de specialitate al hotărârii de consiliu.

C.Gh.22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor