Parc de agrement de 8 miliarde de lei

Parc de agrement de 8 miliarde de lei
Copiii din zona Oradea se vor putea juca la anul în cel mai mare parc de agrement din judeţ. Parcul de agrement şi locul de joacă pentru copii se vor întinde pe o suprafaţă de 10.000 mp. Proiectul se va finaliza anul viitor şi, conform studiului de prefezabilitate, va costa aproximativ 8 miliarde de lei vechi.

„Ca să ne încadrăm în grafic, în bugetul de pe ultimul trimestru am prevăzut sume pentru organizarea licitaţiei şi pentru contractare”, spune primarul de Sântandrei, Ioan Mărcuş.

Paradisul copiilor

Spaţiul prevăzut pentru a adăposti viitorul parc de agrement se află la ieşirea din Sântandrei, chiar în apropierea noului cartier rezidenţial. Apariţia cartierului de vile din zonă a generat practic şi construcţia parcului de agrement în acel loc. Vilele construite în zonă au făcut, de altfel, să salte vertiginos preţul terenurilor.

„Dacă în urmă cu trei ani metrul pătrat de teren se vindea cu 4-5 euro, acum un metru pătrat de teren costă 30 euro”, spune primarul Mărcuş. Parcul de agrement presupune o parte arhitecturală, dar şi o sistematizare verticală. Primarul de Sântandrei spune că „din viitorul punct de atracţie al localităţii nu vor lipsi spaţiile verzi, locurile cu obiecte de joacă pentru copii, băncuţele, gardurile vii, o terasă acoperită, o scenă în aer liber prevăzută cu o terasă ce va servi ca loc pentru spectatori”.

În construcţia parcului, conducerea comunei a mers pe mâna aceluiaşi arhitect care a construit şi clădirea Primăriei Sântandrei, şi cea a Căminului Cultural. Comuna Sântandrei are peste 3.600 de locuitori. Primarul spune că, în aceste condiţii, numai din Sântandrei vor beneficia de noua investiţie 300 de copii.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !