Parc de retail pe locul uzinei Înfrăţirea

De Dan Birta
Reactualizat la:
33Comentarii
Parc de retail pe locul uzinei Înfrăţirea
Prima Shops Oradea va cuprinde două galerii comerciale şi prima parte va fi gata în primăvara anului 2017.

De câteva zile se lucrează în draci pe şantierul fostei uzine Înfrăţirea. Dezvoltatorul Oasis & Retail Development Consulting a demarat lucrările la investiţia de 12 milioane de euro în parcul de retail ce va fi construit la Oradea, pe B-dul Decebal, în faţă la Kaufland. Terenul a fost achiziţionat înainte de criză şi, iniţial, investitorul avea de gând să construiască aici un mall.

După câţiva ani, planurile s-au schimbat. „Oradea este un oraş care are o dezvoltare spectaculoasă şi am considerat că e mai fezabil, atât pentru noi, cât şi pentru chiriaşi, să facem un parc de retail, nu un mall”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Klaus Reisenauer, acţionar în cadrul Oasis Retail & Development Consulting.

Prima Shops Oradea va fi dezvoltat în două etape. Suprafaţa totală închiriabilă este de 15.000 de mp, iar prima fază vizează livrarea a 10.000 de mp de spaţii comerciale. Lucrările de construcţie au început săptămâna trecută, iar termenul de livrare este prevăzut pentru martie 2017. A doua fază a proiectului, cu o suprafaţă de 5.000 de mp, va fi finalizată în ultimul trimestru al anului viitor. Parcul de retail ar urma să deservească o zonă de acoperire de circa 60.000 de locuitori, în timp ce la o distanţă de 10 minute de mers cu maşina, ar urma să fie la îndemâna unui număr de peste 150.000 de persoane. Kurt Wagner a informat că în cadrul Prima Shops Oradea se vor regăsi branduri noi de modă, frumuseţe, articole de încălţăminte, articole sportive, librărie, electronice, dar şi produse destinate copiilor populaţiei din Oradea. Proprietarii se aşteaptă ca la deschidere, parcul de retail să fie închiriat în totalitate.

De ce Oradea?

Reprezentantul Oasis a argumentat şi motivele pentru care a ales Oradea pentru investiţia într-un centru comercial. În opinia sa, dezvoltarea oraşului Oradea din ultimii ani a fost una spectaculoasă, ceea ce a făcut ca interesul investitorilor să crească într-un ritm accelerat. „Parcurile industriale din oraş au creat atât locuri de muncă, dar şi noi investiţii, ceea ce indică un apetit bun pentru consum şi o cerere mai mare de spaţii moderne de comerţ”, a precizat Kurt Wagner.

şantier pe terenul fostei uzine Înfăţirea

Cât despre salarii, reprezentantul Oasis are o cu totul altă opinie decât ceea ce spun statisticile. „Oradea are o rată a şomajului de numai 3,6%, fiind una dintre cele mai mici la nivelul ţării, în timp ce venitul mediu pe cap de locuitor este peste media naţională, iar avantajele de a fi şi un important centru universitar, au condus la decizia de a dezvolta aici proiectul Prima Shops”, a concluzionat Kurt Wagner.

Asta înseamnă că din exterior situaţia salarială şi a veniturilor din Bihor şi Oradea se vede cu totul altfel decât arată statisticile. Şi reprezentantul Oasis & Retail Development Consulting nu este departe de adevăr. Marile magazine din Oradea sunt tot timpul aglomerate. Asta înseamnă că sunt bani.

Intenţia de a construi un nou mall pe o parte a terenului fostei uzine Înfrăţirea şi-a manifestat-o şi familia Mudura, care deţine Lotus Mall. Mall-ul Lotus 2 ar urma să fie construit în partea dinspre RER, cu ieşire pe strada Tudor Vladimirescu.33Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor