Parc industrial în Tileagd

De Cristina Ghilea
Parc industrial în Tileagd
Titulatura dobândită de Consiliul Judeţean pentru terenul din Tileagd e valabilă 25 de ani.

Parcuri Industriale Bihor SRL a obţinut titlul de parc industrial pentru terenul situat pe teritoriul administrativ al comunei Tileagd, comunică Consiliul Judeţean printr-un comunicat de presă.

„Durata titlului, acordat prin Ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice cu nr. 3246 din 20.12.2016, are valabilitate de 25 ani şi se referă la o suprafaţă de teren de 9,31 ha. Prin acest ordin se conferă operatorilor economici din parcul industrial dreptul la facilităţile prevăzute de art. 20 din Legea 186 / 2013 privind constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale şi de art. 456 alin (1) lit. j) şi art. 464 alin (1) lit n) din Legea 227 / 2015 privind Codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare în condiţiile respectării unor reglementări europene şi româneşti specifice acestui domeniu”, transmite CJ.

Va urma

Conducerea CJ apreciază că, prin obţinerea acestui titlu „se poate continua dezvoltarea Bihorului prin structuri de parcuri industriale în mai multe puncte ale judeţului”. Pentru a realiza primele etape ale implementării, la începutul anului 2017 vor avea loc întâlniri punctuale cu diverse structuri patronale şi camere de comerţ din România şi străinătate, respectiv instituţii ale căror activitate este axată pe problematica forţei de muncă sau învăţământ, informează CJ.

Război stins

Atestarea acestui teren ca parc industrial a constituit motiv de cioniri verbale între Puterea şi Opoziţia de la Judeţ. Luna trecută, liberalii din CJ acuzau, pe zvonuri, conducerea instituţiei că ar trena intenţionat procesul birocratic: „Circulă un zvon că nu s-a dorit obţinerea titulaturii de parc industrial, de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Ministerul a cerut Consiliului Judeţean să trimită un document suplimentar, la documentaţia trimisă deja.

Or, să refuzi să trimiţi un document, nu foarte complicat, arată clar că nu s-a dorit obţinerea în acest moment a titulaturii de parc industrial la Tileagd. S-a justificat că se va trimite în primăvară documentaţia pentru toate cele trei parcuri, Tileagd, Săcueni şi Beiuş. Nu pot să dovedesc, dar aceasta este informaţia”, spunea Ionel Avrigeanu, liderul grupului liberal din CJ.

Conducerea CJ a respins varianta oricărui sabotaj. „Nu s-a pus problema de frână în niciun moment. Dimpotrivă, noi am lucrat cu doamna Adina Rada, care a fost numită în timpul fostului preşedinte PNL de la CJ Bihor. Doamna director, în schimb, se mişcă în reluare”, a fost declaraţia vicepreşedintelui Traian Bodea, cu referire la directorul societăţii, Adina Rada.

Cu atestarea parcului industrial, tranşeele luptei politice pe această temă pot fi acoperite. CJ a anunţat deja că va cere titlul de parc industrial şi pentru terenuri din Săcueni şi Beiuş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !