Parcare gratuită în Băile Felix!

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
14Comentarii
Parcare gratuită în Băile Felix!
Imaginea de stațiune sufocată de mașini parcate de-a lungul drumului ar putea să dispară din Băile Felix, începând din acest weekend.

Aceasta după ce Primăria Sânmartin a reușit să evacueze, după 19 ani de procese, firma care administra parcarea și locul de campare. Conform lui Ioan Cretaș, care administra parcarea din Băile Felix din 1994, acolo sunt 200 de locuri de parcare, care nu sunt marcate.

Chiar dacă Ioan Cretaș a prezis că de pe urma acestei afaceri se va alege „praful și pulberea” după plecarea sa, afirmând că parcarea e împărțită „în loturi pentru consilieri”, capitol la care i-a identificat ca beneficiari pe ultimii doi primari dinaintea lui Cristian Laza, șeful Primăriei Sînmartin îl contrazice.

Acesta asigură că în următoarea perioadă locul va servi tot ca parcare, gratuită, de această dată, deoarece Primăria derulează proiecte cu fonduri europene, atât în Băile Felix, cât şi în Băile 1 Mai, și nu poate genera venituri, deci nu poate percepe taxe de parcare pe locurile disponibile în cele două staţiuni, timp de cinci ani.

Până acum, Cretheus percepea 10 lei pe zi pe locul de parcare. Locul care funcționa drept camping pentru corturi şi rulote, invocat de Ioan Cretaș ca fiind „acreditat internațional” deși oferă o imagine dezolantă, nu va avea aceeași destinație în următoarele 30 de zile, ca urmare a faptului că acolo se află în custodie, în această perioadă, bunurile Cretheus.

Administratori invocă și după evacuare dreptul de proprietate, aducând ca argument că până acum „am avut peste 260 de procese civile şi penale pentru această proprietate” și că cererea Primăriei nu a fost admisă în integralitate de instanță.

Situația confuză în ceea ce privește terenul de 2,2 ha s-a perpetuat cu concursul instanțelor de judecată.În 2000, Tribunalul Bihor a obligat comuna Sânmartin să vândă către Cretheus General SRL parcarea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desființat sentința, 5 ani mai târziu.

Societatea a continuat să încaseze bani de la cei care parcau acolo chiar și în ziua în care executorul judecătoresc se afla în incintă pentru evacuare.

Evacuare după 19 ani de procese14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor