Parcare pe „mărunţiş”, în Felix

2Comentarii
Parcare pe „mărunţiş”, în Felix
ORADEA – Orădenii, posesori de autoturisme, care s-au obişnuit să se deplaseze în weekend în Băile Felix pentru o baie la Ştrandul Apollo trebuie să se doteze din timp cu monede de 50 de bani. În caz contrar, s-ar putea trezi cu o amendă pe parbrizul maşinii, cum au păţit mulţi orădeni.

Începând cu luna decembrie 2008, toate locurile de parcare din Băile Felix au fost concesionate de o firmă privată, SC Parking Tehnic SRL.

Amenzi

Începutul de an le-a oferit surprize neplăcute celor care au ales să facă o baie la Apollo, deplasându-se cu maşina, mulţi dintre ei alegându-se cu amenzi. „Am fost la Apollo după sărbători. Am văzut automatele de bilete şi am citit instrucţiunile. După aceea, am căutat fise de 50 de bani, dar n-am găsit nicăieri. Magazine în zonă nu erau. La casierie la Apollo nu aveau, aşa că am riscat şi am parcat fără tichet. Când am ieşit de la bazin am găsit un bilet cu o amendă pe parbrizul maşinii”, spune un orădean revoltat. Mai mult, omul a fost intrigat nu atât de amenda primită, cât de modalitatea de plată a acesteia fiindcă nu exista pe bilet codul unic de înregistrare al firmei (CUI), fără care nu putea plăti amenda. Pe tichetul cu amenda se mai specifica clar că amenda mai putea fi plătită la biroul de relaţii cu publicul din Băile Felix, de lângă piaţă, dar duminica la birou nu este nimeni.

Explicaţii

Reprezentanţii firmei SC Parking Tehnic SRL recunosc că există probleme cu fisele de 50 de bani, dar spun că acestea se pot găsi la angajaţii firmei, care patrulează prin staţiune. „Omul nu trebuia să parcheze acolo dacă nu a avut tichet de parcare. Trebuia să meargă la un magazin să schimbe sau să aleagă o altă parcare”, spune una dintre angajatele firmei, care nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea. Aceasta a mai explicat că parcările din Băile Felix au fost concesionate prin licitaţie, în vară, la Primăria Sânmartin. „A existat şi o perioadă de graţie, în luna decembrie, prin care oamenii au fost informaţi că parcarea este cu plată. În această perioadă nu am aplicat amenzi”, a precizat angajata SC Parking Tehnic. Pe de altă parte, aceasta ne-a mai informat că persoanele care doresc pot să-şi procure tichete de parcare pentru o zi sau abonamente de parcare de la biroul de relaţii cu clienţii din Felix.

Parcometrele funcţionează cu fise de 50 de bani şi de 1 euro, iar meniul este în limbile română, maghiară, engleză şi germană. „Am încercat să introducem taxarea cu bancnote, dar acest lucru este dificil. Doar la o mică deformare a bancnotei, parcometrele nu mai funcţionează”, a precizat femeia.

Dan Birta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor