Parcare supraetajată, de 400 de locuri, cu tunel spre magazinul Crișul

De Oana Farcas
Reactualizat la:
15Comentarii
Parcare supraetajată, de 400 de locuri, cu tunel spre magazinul Crișul
Parcarea supretajată de pe strada Brașovului, care urmează a fi construită în proximitatea magazinului Crișul, va avea o capacitate de 400 de locuri.

Despre parcarea ce va deservi perimetrul din jurul magazinului Crișul se vorbeşte de mult timp. Până ce municipalitatea să înceapă să ridice parcarea promisă în centrul orașului, în Consiliul Local sunt prezentate studii de fezabilitate „pe bandă rulantă”.

Asta se va întâmpla și în ședința ordinară de marți, 27 martie, când urmează să fie supuși aprobării indicatorii tehnico-economici ai Studiului de fezabilitate pentru realizarea parcării. Reprezentanții Primăriei mai anunță că după aprobare va fi demarată procedura de licitație pentru construcția parcării.

Parcarea va avea 5 nivele supraterane, ultimul fiind o terasă și un seminivel demisol (Ds+P+3E+Tr) și este gândită folosind soluția palierelor decalate interconectate prin 3 rampe, 2 amplasate la extremități cu un sens de circulație și 1 centrală cu dublu sens.

Construcţia va fi dotată cu cele mai noi tehnologii de acces, circulațiile interioare se desfășoară cu sens unic. Intrarea și ieșirea din parcare se vor face din strada Brașovului, prin amenajarea a două benzi suplimentare la intrarea și ieșirea din parcare. De asemenea, în construcția parcării sunt prevăzute și locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități, dar și parcare pentru biciclete.

„În zona barierelor de la intrare vor fi amplasate avertizoare de gabarit maxim și panou electric cu numărul locurilor de parcare disponibile. Accesul pietonal la parcaj se va face prin intermediul celor 2 circulații verticale orientate spre strada Brașovului, ambele dotate cu câte un ascensor cu capacitate de 8 persoane/630 kg. La nivelul etajului 2, circulația verticală a parcării va fi conectată printr-o pasarelă de legătură peste strada Brașovului de clădirea centrului comercial Crișul Shopping Center. Costurile pentru construcția acestei pasarele vor fi suportate de firma care administrează centrul comercial.”, se arată în comunicatul emis de Biroul de Presă al Primăriei Oradea.

Se vor investi 17.190.412 lei fără TVA, în realizarea parcări supraetajate, iar dacă ideea se va materaliza durata de realizare a investiției este de 12 luni.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor