Parcarea de la catedrală, în licitaţie

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
15Comentarii
Randarea parcării
Randarea parcării

Săptămâna trecută a fost publicat în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP) anunțul de participare privind elaborarea documentației tehnico-economice faza PT, DE, CS DTAC pentru obiectivul de investiții „Construire parcare de tip Park and Ride – Piața Emanuil Gojdu, Oradea”, transmite Municipalitatea.

Va fi licitație deschisă, cu criteriul de atribuire cel mai bun raport calitate-preț. Valoarea totală estimată a serviciilor specializate ce urmează să facă obiectul procedurii de atribuire este de 600.000 lei fără TVA, iar durata de realizare este de o lună. Ofertele se pot depune până în 2 aprilie 2019, ora 15:00.

264 de locuri

Capacitatea propusă este de 264 de locuri de parcare pentru maşini, din care 6 pentru persoane cu handicap, 6 pentru mașini electrice și 9 locuri pentru motociclete, având o capacitate totală de 273 de autovehicule. Aria construită a parcajului amplasat la demisol este de 7.317,55 mp, din care 6.532,15 mp suprafața acoperită și 785,40 mp suprafața descoperită, la care se adaugă aria construită la parter: case de scări cu ascensor de persoane, în suprafață de 84,45 mp. Aria desfăşurată a parcajului este de 7.402,00 mp.

Clădirea parcajului va avea două accese cu câte două benzi de intrare-ieșire, ambele dinspre Șanțul Cetății Oradea. De asemenea, aceasta va cuprinde 5 accese pietonale parter-demisol, fiecare având și câte un ascensor de persoane, grupuri sanitare, spații tehnice. Circulația se va realiza pe dublu sens pe întreg parcursul parcării, cu locuri de întoarcere și cu pante scurte în zonele de acces. Circulația pietonilor se realizează prin cinci case de scări.

Navetişti

Parcarea e destinată celor care fac naveta cu autovehicule proprii din localitățile învecinate, în special din direcția Aleșd (E60/DN1) și Beiuș (E79/DN 76), care vor utiliza parcarea de tip Park and Ride și mijloacele de transport în comun cu stații de tramvai și autobuz în imediata apropiere a parcării, suţine Municipalitatea.

„Proiectul va contribui astfel la îmbunătățirea condițiilor de parcare a autoturismelor din zona Cetății Oradea. Prin realizarea parcajului în subteran și a coborârii în subteran a circulației din Piaţa Emanuil Gojdu, se va finaliza axa pietonală majoră Piața Unirii – str. V. Alecsandri – Parcul 1 Decembrie – Cetatea Oradea”, se mai arată în comunicat.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor