Parcarea de sticlă, dorită şi nu prea

25Comentarii
Parcarea de sticlă, dorită şi nu prea
ORADEA – Din diverse raţiuni, ideea unei parcări supraetajate care să ocupe spaţiul actualei parcări din Strada Independenţei nu este pe placut tuturor orădenilor, fapt reflectat şi de opiniile lăsate de vizitzatori pe portalul www.bihon.ro.

„Proiectul este unul de inspiraţie japoneză, dar modelul a fost adaptat la condiţiile specifice din centrul Oradiei”, apreciază Marcel Boloş, directorul Direcţiei Patrimoniu din Primărie, referindu-se la viitoare clădire pătrăţoasă ale cărei unghiuri drepte sunt puţin atenuate de liniile curbate din beton care ar urma să fie trasate pe faţate.

 

***

„Nici vorbă de parcare subterană în acest perimetru. Hello, mai există arhitect şef al oraşului? Mai este cineva care se ocupă de aspectul ăsta, şi aşa cu multe hibe, al urbei noastre? O parcare în acest perimetru ar fi groaznic!!! În primul rând motorul maşinilor distruge faţada clădirilor, apoi va fi extrem de aglomerat, poluat şi ar strica “peisajul”… Eu aş amenaja în spaţiul acela verde din apropiere, terenul acela viran, un Muzeu Evreiesc, care sunt sigură că ar atrage o gramadă de turişti români şi străini, ceea ce ar fi un caştig enorm pentru Oradea. Parcarea să se facă în zona Pieţii Agroalimentare, unde este spaţiu destul” – Flavi

 

***

„Şi eu vreau să protestez dar n-am unde! Parcare peste catacombe??? În loc să le amenajeze, să facă un loc de vizite în acele catacombe, aşa ca în occident, să construim parcare peste ele???”

 

***

„Este normal să aperi patrimoniul unui oras cum este Oradea, dar asta nu însemnă să refuzi, din start, orice investiţie. Până la urmă, investiţiile gen parcare etajată sunt necesare, iar arhitecţii pot asigura armonizarea clădirii cu ceea ce este în jur.”

 

***

Am discutat pe forum despre pocirea Corsoului, a malului Crişului Şi despre degradarea palatului Vulturul Negru cu o sală de jocuri de noroc. Din toate formele de protest propuse nu s-a realizat nimic. Ei fac, orice am zice noi, iar noi, peste un timp, ne obişnuim, ba chiar mai rău… începe să ne placă. Ne pozăm pe Corso cu “bideul lui Filip”, ne bucurăm de malul betonat pentru că e mai curat (bineinteles că e mai uşor de întreţinut decât un spaţiu verde), şi iată, aşa vor apărea vederile despre Oradea cu “noua şi frumoasă” construcţie în vecinătatea palatului ca o “legătură între trecut şi viitor”. Frumos viitor pentru acest oraş … 50 de ani de comunism n-au dăunat atât acestei urbe, cât un mandat al lui Filip şi a găştii sale” – Timur

 

***

„Abia aştept să văd cum arată când e gata , eu sunt de acord mai ales pentru şoferi. Era cazul să avem şi noi o parcare supraetajată să mai arate şi oraşul nostru cumva. Abia aştept să se termine şi parcul de copii din Rogerius. O să fie foarte frumos”.

Cristina Ghilea25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor