Parcarea „Voinţa”, estimată la 4,5 milioane euro

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
4Comentarii
O clădire „beton clasic”
O clădire „beton clasic”
Consiliul local a aprobat, joi, indicatorii tehnico-economici ai parcării etajate pe care administraţia Bolojan a promis-o în locul terenurilor de sport de la Voinţa.

Proiectul a fost prezentat de primarul Ilie Bolojan, ieşit în conferință de presă împreună cu cei doi viceprimari, Florin Birta și Mircea Mălan. Parcarea va ocupa întreg tronsonul cuprins între străzile Academiei şi George Barițiu. Bolojan spune că lucrările vor începe anul viitor, concomitent cu reamenajarea Pieţei Ferdinand.

Ca şi în cazul parcării de pe Tribunlului, complexul nou va avea birouri şi spaţii comerciale pe faţada dinspre strada Bariţiu. Parcarea propriu-zisă va avea o arie desfășurată de 6.768 mp iar spaţiul de birouri va fi de 1.551,30 mp. Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 4,5 milioane de euro, inclusiv TVA. Realizarea investiției va dura 18 luni.

„Nu avem în momentul de față o formulă financiară pentru a susține aceste lucrări. Există posibilitatea să reluăm o formulă pe care am mai folosit-o: formula credit-furnizor, în așa fel încât efortul de plată a parcării să fie distribuit pe mai mulți ani”, a mai spus primarul Ilie Bolojan.

Conform acestuia, construcția va avea structură clasică de beton, cu două intrări carosabile separate, având în total două fluxuri de intrare și două de ieșire din strada Academiei și strada George Barițiu. Parcarea va avea 340 de locuri în total, din care 325 locuri auto, 6 locuri pentru handicapați și 9 pentru motociclete.

„Vom demara licitația în această iarnă, iar după adjudecare va urma o durată de aproximativ 3 luni de zile pentru realizarea proiectului tehnic și încă un an și jumătate pentru finalizarea lucrărilor. Astfel, în cursul anului 2020, în primăvară, dacă totul este în regulă, ar urma să se dea în funcțiune această parcare” a mai spus primarul.

Cu darea în folosinţă a parcării, străzile adiacente ar urma să fie eliberate de locuri de parcare pe asfalt, conform promisiunilor edilitare.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor