Parcări în locul garajelor demolate din cartiere

De Cristina Ghilea
16Comentarii
Parcări în locul garajelor demolate din cartiere
Aproximativ 500 de locuri de parcare de domiciliu sunt în amenajare în trei locații din oraș, pe terenul garajelor dărâmate.

Mai multe dar încă insuficiente sunt locurile de parcare de domiciliu care se amenajează acum în curtea blocurilor de pe străzile Doinei – Alexandru Odobescu – B-dul Dacia. În aceste perimetru au fost demolate aproximativ 150 de garaje.

„După ce vor fi finalizate cele 300 de locuri de parcare din această zonă, acestea vor fi predate asociației de proprietari. După numerotarea și marcarea acestora, asociația de proprietari va fi cea care va hotărî dacă va folosi aceste locuri ca parcări de domiciliu sau dacă le va folosi la liber. E bine de știut că această zonă era înainte una total nemodernizată, cu multe garaje, cu zone unde se adăposteau oamenii străzii, cu drumuri de acces nemodernizate între garaje, cu situații conflictuale între locatari care nu dispuneau de suficiente locuri de parcare. Așa cum știți, acolo unde sunt garaje, jumătate dintre ele sunt folosite mai mult ca locuri de depozitare decât ca garaje pentru mașini. Prin demolarea acestor garaje și prin faptul că se vor crea 200 de locuri de parcare în plus față de câte erau inițial, considerăm că în mare parte problema locurilor de parcare în acestă zonă este rezolvată”, consideră viceprimarul Florin Birta. Edilul a spus că într-un viitor nu foarte îndepărtat, executivul ar putea lua decizia exproprierii garajelor care au mai rămas în această zonă, construite pe un teren privat, pentru a mai amenaja câteva locuri pentru riverani.
Lucrările sunt executate de SC Drumuri Orășenești SA, în baza contractului cadru de întreținere și reparații drumuri și vor fi gata până la finalul anului.

Pe str. Roșiorilor colț cu str. Călărașilor, au fost demolate 12 garaje și s-au amenajat 56 de locuri de parcare, finalizate acum. În același proiect, s-au creat două accese din curte către str. Roșiorilor. Lucrările au fost executate de Drumuri Bihor, în baza contractului cadru de întreținere și reparații drumuri.

În Cantemir

Pe str. Sextil Pușcariu, lângă Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir, în perioada august – septembrie s-au demolat 36 de garaje și a fost repoziționat gardul școlii. În prezent este în curs de amenajare întreaga zonă cu 130 de locuri de parcare pentru cetățenii de aici, fără să fie afectat niciun arbore din perimetrul lucrărilor.

„Până în acest moment, în oraș avem amenajate 17.000 de locuri de parcare de domiciliu. Planul municipalității este de a amenaja cca 2000 de locuri de parcare de domiciliu în fiecare an. Anul acesta au fost demolate 250 de garaje de pe toată raza municipiului Oradea și până la sfârșitul anului vor fi finalizate aprox. 2000 de locuri de parcare, repartizate în 40 de zone diferite din oraș”, mai precizează vicele.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor