Parcarile au adus bani grei

Parcarile au adus bani grei
Serviciul Parcari a avut în 2005 încasari de peste 11 miliarde lei. Serviciul Parcari din cadrul Directiei Patrimoniu a Primariei a obtinut în 2005 venituri în valoare de 11,1 miliarde lei. Grosul banilor, 4,31 de miliarde lei, provin din vânzarea abonamentelor de parcare.

Sume importante, 2,3 miliarde lei, s-au obtinut si din taxarea autovehiculelor parcate neregulamentar. Încasarile au crescut considerabil fata de anul 2004, când cuantumul lor a fost de 9 miliarde lei.

Conform informarii prezentate consilierilor locali, Serviciul Parcari are cinci echipe de control, formate din câte un controlor si un operator, în calitate de martor. Controlorii au întocmit 4.200 de procese-verbale de constatare si sanctionare. Valoarea totala a amenzilor aplicate contravenientilor se cifreaza la 668 de milioane lei.

Pentru investitii în parcari a fost alocata pentru 2005 suma de 1,5 miliarde lei, cea mai mare parte a sumei fiind cheltuita pentru achizitionare de parcometre. Ion Simon, seful serviciului, considera ca pentru anul viitor va fi necesara „alocarea unor sume importante pentru finantarea unor proiecte de investitii pentru realizarea de parcari supraterane”.

Regulament nou

Principalul obiectiv al serviciului pentru 2006 este reducerea numarului de amenzi prin îmbunatatirea dotarilor parcarilor, a mijloacelor de informare a utilizatorilor parcarilor si a mijloacelor de distribuire a tichetelor de parcare prin parcometre automate.

La sedinta din ianuarie a Consiliului Local, Serviciul Parcari va înainta un nou regulament de administrare a parcarilor, ridicarilor si blocarilor, care va prevedea ca agentii constatatori sa fie însotiti de agenti ai Politiei Comunitare.

Zoltan Pengo0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !