Parchezi cu telefonul mobil, în Oradea

17Comentarii
Parchezi cu telefonul mobil, în Oradea
ORADEA - Municipalitatea orădeană a preluat un nou sistem de plată a parcării maşinilor în oraş, funcţional în Timişoara din primăvara anului trecut.

Noul sistem inovator va funcţiona de la 1 septembrie a.c., fiind implementat de către firma timişoreană Biconect. Despre ce e vorba? Practic, orădenii care s-au săturat să poarte la ei mărunţiş pentru a-şi putea plăti parcarea, au acum o alternativă. Potrivit lui Ion Şimon, de la Serviciul Parcări al Primăriei, cei care vor dori vor putea achiziţiona de la chioşcurile de ziare vouchere (bonuri cu valoare fixă), de diferite valori în lei, de pe care vor răzui un cod.

Apoi, la fel ca în cazul încărcării cartelelor de telefonie mobilă, codul respectiv va fi trimis prin sms (taxat cu 10 eurocenţi), împreună cu numărul de înmatriculare al maşinii, la un număr de telefon înscris pe voucher. O dată trimis sms-ul, banii plătiţi pe voucher vor fi încărcaţi într-un cont personal al celui intrat în sistem.

De fiecare dată când posesorul contului îşi parchează maşina în oraş, el va trebui să dea un apel telefonic gratuit (bip), către unul dintre cele trei numere de telefonie mobilă aferente zonei în care a parcat (zona A, B, C). Când pleacă, posesorul contului înştiinţează sistemul tot printr-un apel telefonic. Astfel, apelul telefonic practic marchează începutul, respectiv încheierea perioadei de taxare. De precizat că niciun operator sau robot nu va răspunde la apel. Rolul acestui apel este doar acela de a trimite un semnal.

De asemenea, doritorii vor putea afla de cât credit dispun la orice orice, printr-un un sms taxat cu 10 eurocenţi.

În Vodafone şi Orange

O dată cu cumpărarea voucher-ului, şoferul primeşte şi un sticker, pe care îl lipeşte pe parbrizul maşinii. Controlorii Primăriei vor lua act de prezenţa stickerului, trimiţând către sistem numărul de înmatriculare al maşinii. În acest fel, oamenii municipalităţii vor putea afla dacă posesorul maşinii a dat apelul telefonic necesar, o dată ce şi-a parcat maşina…

Noul sistem de plată a parcării va fi disponibil, în primă fază, în reţelele Vodafone şi Orange, însă, spune Ion Şimon, se fac eforturi pentru implementarea lui şi în reţeaua RCS&RDS.

Programul de parcare cu plată al municipalităţii este cuprins de luni până vineri, între orele 7 şi 18. În acest moment, Primăria dispune de cinci echipe de controlori, câte doi în fiecare echipă.

Călin Corpaş17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor