Parcul Industrial e o realitate eficientă

4Comentarii
Parcul Industrial e o realitate eficientă
HUNEDOARA – Parcul Industrial din Hunedoara a fost inaugurat oficial, ieri, cu ocazia dării în folosinţă a clădirii administrative, la un an după ce prima firmă îşi începea activitatea aici.

Parcul Industrial din Hunedoara a fost, în 2003, al unsprezecelea din ţară care a primit acest titlu. Acum funcţionează în România peste 60 de asemenea zone industriale.


După disponibilizările masive care au avut loc în Hunedoara în anii 1995-1998, era necesară o soluţie pentru a revigora activitatea industrială a municipiului şi pentru a putea oferi locuri de muncă miilor de hunedoreni aflaţi în acei ani în şomaj. Ideea Parcului Industrial a venit după ce Hunedoara s-a înfrăţit cu localitatea maghiară Szombothely. Consilierii locali au văzut eficacitatea organizării unei astfel de zone industriale acolo şi au căutat căile prin care ideea putea fi aplicată şi la noi. În 2002 s-a înfiinţat societatea Parc Industrial SRL, iar în septembrie 2004 au început lucrările efective de amenajare. Din milionul de Euro promis de Guvern pentru lucrări, au venit mai puţin de jumătate din bani, în două tranşe. „Noi am pornit într-adevăr de la zero. În primul rând terenul a trebuit curăţat, apoi amenajat pentru scopul pentru care a fost destinat. În alte parcuri au existat iniţial utilităţi, clădiri, noi am pornit având doar un teren viran”, spune Mihail Klusch, directorul firmei Parc Industrial. Acum, pe cele 20 de hectare, sunt amenajate 26 de parcele, dintre care 20 sunt ocupate, iar pentru restul deja au fost depuse scrisori de intenţie. Şapte dintre firme funcţionează deja şi aici lucrează 750 de hunedoreni. Când pe toate parcelele vor funcţiona firmele care au concesionat terenul, vor lucra aici cel puţin 1700 de hunedoreni.


De la idee şi până la punerea efectivă în practică a acestui proiect, Parcul Industrial hunedorean a avut mai mulţi susţinători. În cuvântul său de mulţumire, primarul Nicolae Schiau s-a străduit să-i amintească pe toţi: consilierii locali UDMR, datorită cărora s-a făcut înfrăţirea cu Syombothely, fostul subprefect Iuliu Winkler, consilierii locali din perioada 2000-2008, care au reuşit să atragă fonduri pentru finanţarea acestui obiectiv, sindicatul Siderurgistul, co-acţionar, alături de Consiliul Local al firmei Parc Industrial. „Numai împreună putem reuşi, dacă avem interesul comun ca Hunedoarei şi locuitorilor ei să le meargă mai bine” a declarat Nicolae Schiau. El este mulţumit că în Parc au venit firme europene de tradiţie, dar că are mare încredere în investitorii autohtoni din Parc, pentru că ei, aparţinând Hunedoarei, le pasă mai mult de oraş şi de oamenii lui.

Nu e doar a adiministraţiei

Clădirea administrativă inaugurată joi cuprinde, pe lângă birourile firmei, sală de conferinţe care este la dispoziţia firmelor din parc, săli care pot fi închiriate de acestea, un bufet. Câteva dintre firme şi-au exprimat dorinţa de a închiria permanent spaţii aici.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor