Parcul Industrial oferă de lucru

2Comentarii
Viceprimarul Oradiei, Biro Rozalia
Viceprimarul Oradiei, Biro Rozalia
Circa 600 de locuri de muncă ar putea fi oferite în Parcul Industrial de primii doi mari investitori.

Viceprimarul Rozalia Biro a prezentat săptămâna trecută câteva detalii legate de doi investitori care se află în negocieri cu EuroBusiness Parc, de pe Şoseaua Borşului. Compania coreeană producătoare de componente şi echipamente electronice şi audio-video pentru autoturisme, vrea să investească la Oradea opt milioane de euro. Shinhueng Precision Co LTD, cu două filiale în Europa (Slovacia), unde are 20.000 de angajaţi, a avut de ales între Ungaria, Serbia şi România pentru cea de-a treia firmă, a afirmat Biro Rozalia, şi a ales Oradea, fiind pe cale să concesioneze cinci parcele de teren din Parcul Industrial de pe loturile 7-8 şi 10-11. Compania vrea să ofere 300 – 400 locuri de muncă şi să înceapă în scurt timp amenajarea infrastructurii, astfel ca la sfârşitul trimestrului doi din 2010 să demareze activitatea.

Şi din SUA

Cealaltă companie este din SUA, deţine o firmă în Anglia, are 8000 de angajaţi în total şi doreşte să investească în Oradea între 7 milioane şi 10 milioane de euro, oferind pentru început 300 de locuri de muncă. Urmează o perioadă de negocieri care vor fi purtate între conducerea Parcului Industrial şi firmele doritoare să concesioneze terenuri din incinta acestuia.
Administraţia Eurobusiness Parc speră ca, în câteva zile să definitiveze contractele cu cei care au depus oferte ferme pentru a-şi desfăşura activitatea în Parcul Industrial de pe Calea Borşului. Astfel, în aceste zile se pun la punct ultimele detalii şi se fac ultimele negocieri cu firmele Perind, Congips, Elisis, Vest Euro Market, Rozoti, Carbenta Hyundai, Decoletaje&Conjuntos SRL. Cele opt firme şi-au adjudecat ofertele la licitaţia organizată de administraţia parcului pe 14 septembrie, iar 23 octombrie este termenul limită pentru semnarea contractelor.

Municipalitatea, prin Direcţia de Dezvoltare Durabilă a Primăriei Oradea, va depune curând proiectul de accesare a fondurilor europene, în valoare de 20 milioane de euro, pentru introducerea utilităţilor în Eurobusiness Parc.

Malina Pop2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor