Parcul Presei prinde contur

Parcul Presei prinde contur
ORADEA – La întâlnirea de ieri după-masă legată de realizarea unui Parc al Presei, au fost prezenţi reprezentanţi ai mass-media, Lucia Varga, secretar de stat în Ministerul Mediului şi ONG.

Tema discuţiei a fost găsirea terenului pentru realizarea unui nou spaţiu verde în oraş, deoarece, Primăria a anunţat de curând că nu are teren pentru aşa ceva.
Întrebată ce părere are despre insinuările că iniţiativa unui Parc al Presei ar fi făcută pe considerente politice, Lucia Varga a declarat „Nu am nicio scuză, cine se scuză, se acuză. Am invitat şi reprezentanţi din alte partide să facă parte din proiect, dar au refuzat. Particip la acest proiect ca voluntar. Când am dat fonduri pentru realizarea de parcuri nu am fost acuzată de aşa ceva.”

Caravana Verde
În urma dezbaterilor s-a format o entitate-coaliţie de ONG- uri, care să continue proiectul. Urmează să se organizeze o Caravană Verde de strângere de semnături pentru Parcul Presei.. Aceasta va demara vineri 17 martie de la ora 10, în foişorul din Parcul Brătianu.

O posibilă locaţie
Un teren luat în calcul se află în cartierul Nufărul, în preajma Complexului Lotus.
„Centrul Regional de Supraveghere Ecologică „Munţii Apuseni” va depune o solicitare marţi, 11 martie, la Primărie în baza accesului la informaţii publice prin care va solicita o hartã a terenurilor proprietate şi concesionate de municipalitate”, spune Mihai Togor, reprezentantul CRSE. „Vom solicita instituţiei arhitectului şef- cuprinsul planul urbanistic general pentru terenul de lângã Lotus Market pentru a afla care e planul urbanistic zonal şi cel de detaliu”.
Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !