Parcul sportiv Salca, inaugurare cu întârziere

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
5Comentarii
Parcul sportiv Salca, inaugurare cu întârziere
Motivând că inaugurarea e aproape, viceprimarul Florin Birta a refuzat să detalieze motivul întârzierii de circa 8 luni. A dat, totuși, vina pe condițiile meteo.

Început în iunie 2017, cu șase luni termen de execuție, Parcul Salca III va fi inaugurat zilele acestea de aleșii urbei.

Valoarea lucrării este de peste 3,6 milioane de lei. Proiectarea a fost făcută de firma arhitectului Ernest Pafka, Pro-Arh SRL, cea care a realizat proiectele și pentru primele două etape ale Parcului Salca, iar titulara contractului de execuție este asocierea Abed Nego Com SRL – Sport Arena SRL. În portofoliul firmei Abed Nego există o multitudine de lucrări realizate pentru oraș, între care Autogara OTL de la Gară sau reabilitarea Palatului Moskovits Miska, ambele predate cu întârzieri scuzate, înțelegător, de edili.

Viceprimarul Florin Birta, coordonatorul Direcției Tehnice din Primărie, cea care a gestionat proiectul, s-a zgârcit în a oferi informații despre acest proiect, motivând prin faptul că inaugurarea este aproape. A dat de înțeles că întârzierea de aproape opt luni față de termenul contractual se datorează condițiilor meteo – adică temperaturilor scăzute din iarnă și ploilor de la începutul acestei veri.

Totuși, la finalul anului trecut, la începutul lui octombrie, lucrările erau destul de avansate pe unele dintre obiective: se înlăturase stratul vegetal, erau aproape gata săpăturile pentru aducerea la cotă și nivelarea terenului. Era pe terminate împrejmuirea terenurilor de sport, stâlpii perimetrali și separatorii fiind montați. Platforma de parcare, a cărei suprafață totală este de 900 mp, era și ea finalizată în procent de 50%. Parcul Salca sportiv acoperă o suprafaţă de 13.000 mp, proiectul prevăzând trei terenuri de tenis, două terenuri de baschet, un teren de minifotbal și trei terenuri destinate tenisului de masă.

Complementar, erau prevăzute accesul carosabil cu parcare, un foişor, două pergole, trei tribune, grupuri sanitare, vestiare, un spaţiu tehnic pentru asigurarea utilităţilor, precum şi un mini-bufet.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor