Parcul tehnologic, o miză politică

2Comentarii
Parcul tehnologic, o miză politică
ORADEA - Ilie Bolojan a atins joi, în ultima sa apariţie publică în calitate de secretar general al Guvernului, şi problema controversatului parc tehnologic pe care doreşte să-l dezvolte municipalitatea orădeană.

În această fază, Primaria Oradease loveşte de situaţia juridică a terenului, care se află în administrarea Ministerului Apărării Naţionale (MApN). Iniţial, Consiliul Local Oradea hotărâre întăbularea lui pe gestiunea municipiului, însă Hotărârea cu pricina a fost între timp revocată, din cauze ce ţin de natura evidenţei. S-au făcut modificările şi în cartea funciară, terenul de lângă cimitirul Rullywovsky revenind în gestiunea MApN. În acest moment, Primăria Oradea aşteaptă o Hotărâre de Guvern care să dispună trecerea terenului din proprietatea statului în cea a oraşului.

Bolojan a dezvăluit joi că, la solicitarea Primăriei, explicându-i-se că e vorba despre o greşeală de traducere a documentelor ce vizau terenul, s-a deplasat la ministrul Meleşcanu cu secretarul municipiului, Ionel Vila, şi cu şeful AIO, Marcel Boloş, iar apoi la şeful Marelui Stat Major, în ideea întăbulării terenului pe Oradea. „S-a constatat însă că nu e vorba de vreo greşeală de traducere şi că este nevoie de o Hotărâre de Guvern. Astfel, s-a trecut la procedura normală. Se aşteaptă acum acordul comisiei constituite la nivelul CSAT, ce se va întruni după Summit-ul NATO. E nevoie apoi şi de acordul unei comisii constituite la nivelul MApN”, a declarat Bolojan, anunţând că trecerea terenului în proprietatea Oradiei se va afla pe ordinea de zi a Guvernului până la sfârşitul lunii iunie, în mod normal.

Substratul politic

„Există şi o problemă cu acest teren, doarece acolo se află depozitată tehnică şi material militar, iar mutarea acestuia necesită timp”, a spus Bolojan, adăugând că a făcut aceste precizări pentru eliminarea speculaţiilor pe această problemă. „Nu poţi îngroşa porcul în ajun”, a încheiat Bolojan cu subînţeles, trimitere la acuzele voalate ale şefilor din Primărie, care învinuiau Guvernul de obstrucţionarea realizării parcului tehnologic din motive de ordin politic…

Călin Corpaş2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor