Parcuri înfrumuseţate în contul hârtiei reciclate

1Comentariu
Parcuri înfrumuseţate în contul hârtiei reciclate
MARGHITA - Zeci de elevi din Marghita au năpădit ieri Parcul Central pentru a da curs apelului Primăriei de colectare a maculaturii. Până la ora 14:00, tinerii au depus la punctul de colectare special amenajat o jumătate de tonă de deşeuri.

Acţiunea de colectare a deşeurilor este prima de genul acesta organizată la Marghita şi a fost pusă la cale de Primărie, împreună cu asociaţia ecologică „Trei Copaci”. Cu această ocazie, în Parcul Central, lângă Troiţă, a fost amenajat un cort unde mai mulţi voluntari i-au aşteptat pe cetăţeni pe parcursul întregii zile.
Cei mai receptivi la apelul ecologiştilor au fost elevii. Mai mici şi mai mari, însoţiţi de profesori sau învăţătoare, s-au adunat în parc pentru a depune în sacoşe de plastic teancuri de reviste vechi, caiete pline sau ambalaje de carton.

Voluntarii din parc au declarat că până în jurul orei 14:00, cele câteva sute de persoane sosite în parc au depus la punctul de colectare o jumătate de tonă de maculatură.

Şi un voluntar olandez
Voluntarii Cristian Pop, Leontin Lupău, Andrea Kovacs, Dan Ile, Tiberiu Bernath, care au deservit cetăţenii la punctul de colectare, au fost însoţiţi de inspectorul de mediu Liliana Mirea. Aceştia au declarat că banii obţinuţi din valorificarea hârtiei vor fi utilizaţi pentru amenajarea şi înfrumuseţarea spaţiilor verzi.

Printre voluntari s-a numărat şi olandezul Hans Velserboer, participant în cadrul unui program al guvernului olandez prin care se oferă consultanţă firmelor din ţările din Estul Europei pe diferite teme, printre care se numără colectarea deşeurilor şi ecologizarea.

Sebastian Kovacs1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor