Parcuri si locuri de joaca, verificate la Oradea

Reactualizat la:
Parcuri si locuri de joaca, verificate la Oradea
La 10 din cele 11 parcuri de distracţie şi spaţii de joacă controlate au fost găsite abateri.

În cursul lunii august comisarii CJPC Bihor au desfăşurat o acţiune tematică de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor la prestarea serviciilor în parcuri de distracţie şi la unităţile de închiriere echipament de agrement.

„S-a controlat calitatea serviciilor prestate în parcuri de distracţie, spaţii de joacă, la organizarea de distracţii extreme şi la închirierea de echipamente pentru agrement, fiind verificat un număr de 11 operatori economici. La 10 dintre aceştia fiind constatate abateri”, a precizat Traian Bejan, comisarul şef al CJPC Bihor.

 Nereguli

 Protectorii consumatorilor au constatat că în spaţiile de joacă pentru copii o parte din echipamentele de joacă erau degradate, rupte, prinse cu sârmă, fiind improprii utilizării. Alte nereguli constatate se referă la lipsa informaţiilor privind potenţialele pericole, aşa cum au fost ele identificate în cadrul analizei de risc în exploatare, inclusiv asupra vârstei minime, limitei de greutate, înălţimii sau stării de sănătate a consumatorilor, după caz. Lipsa informaţiilor privind exploatantul spaţiilor de joacă, a numărului autorizaţiei de funcţionare, a numerelor de telefon de urgenţă, neafişarea listei serviciilor şi a tarifelor practicate, neafişarea certificatului unic de înregistrare la registrul comerţului, din care să rezulte profilul de activitate pentru care este autorizat să funcţioneze.

Sancţiunile nu s-au lăsat prea mult aşteptate. „În urma desfăşurării acţiunii tematice de control au fost verificaţi 11 operatori economici, fiind încheiate 10 procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate amenzi în valoare de 21.000 lei”, a precizat Traian Bejan.

S.Al0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !