Parcurile gestionate de privaţi

7Comentarii
Parcurile gestionate de privaţi
ORADEA - Municipalitatea Oradea doreşte realizarea unor proiecte de dezvoltare, ce se bazează pe parteneriate cu mediul de afaceri. Unele dintre acestea se referă la parcurile din oraş, şi privesc atât păstrarea curăţeniei spaţiilor verzi, cât şi la dezvoltarea unor zone comerciale, conform documentaţiilor de urbanism.

Chioşcuri demolate

Primarul Ilie Bolojan a dat în acest sens, ca exemplu Parcul 1 Decembrie şi chioşcurile amplasate aici, care vor dispărea.

„Fiindcă nu este clar a cui este responsabilitatea în ceea ce priveşte curăţenia din jurul gheretelor din Parcul 1 Decembrie, a RER-ului sau a proprietarilor gheretelor, nu vom mai prelungi contractele de închiriere ale acestora”, spune acesta.

Spaţiile vor fi scoase la licitaţie, iar câştigătorii vor trebui să ofere condiţii mult mai bune cumpărătorilor. Proprietarii lor trebuie să mai respecte nişte condiţii. Nu numai că vor menţine curăţenia dn jurul propiilor chioşcuri, dar vor trebui şi să întreţină parcul.

„Viitoarele gherete amplasate în aceste zone, vor fi de două-trei stele. Va fi un câştig pentru Oradea, din punctul de vedere al serviciilor mai bune pentru cetăţeni, iar pentru întreţinerea parcului vom plăti mai puţin. În prezent, pentru întreţinerea Parcului 1 Decembrie se cheltuie 150.000 lei, în timp ce un privat poate gestiona asemenea activităţi, cu sume mult mai mici”, spune Ilie Bolojan.

Astfel de soluţii vor fi luate şi la Ştrandul Municipal şi pe terenurile de tenis din cartierul Ioşia, din apropiere de Sala Sporturilor „Antonio Alexe”.
Carmen Brehoi7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor